VELIKA POTRAŽNJA: Počela prodaja novogodišnjih jelki i ukrasa u banjalučkim tržnim centrima

U tržnim centrima i na tržnici uveliko je počela prodaja novogodišnjih jelki i ukrasa, a kupci su najviše zainteresovani za drvca, za kojima vlada prava pomama.

Cijene jelki kreću se od 2,5 maraka, koliko koštaju najmanje, uglavnom oko 30 KM za srednje veličine, a najveće i najbogatije ukrašene su i najskuplje i koštaju čak i više od 1.000 KM.

Osim njih, u prodaji su i novogodišnji ukrasi i paketići.

Aleksandra Marković, portparol domaćeg trgovačkog lanca “Tropic”, rekla je da imaju veoma bogat i raznolik asortiman jelki i novogodišnjih ukrasa, a uskoro i paketića za najmlađe.

“Imamo jelke od najmanjih od 20 centimetara, koje koštaju 3,99 KM, do najvećih, koje su preko dva metra i koštaju 69,95 KM. U narednih nekoliko dana planiramo postavljanje još bogatijeg sadržaja, kako jelki, tako i raznih novogodišnjih ukrasa i paketića, da bi svi kupci uspjeli pronaći nešto što ih zanima. Cijena paketića je od pet KM pa nadalje”, istakla je Markovićeva.

U “Tržnici” su kazali da su najjeftinije jelke veličine 80 centimetara i koštaju 2,5 KM i da su one na akciji, a najveća je od 180 centimetara i njena cijene cijena 33 KM.

“Jelke i novogodišnji ukrasi su skoro izloženi, pa tek očekujemo veću navalu. U ponudi su i paketići za najmlađe”, dodali su u “Tržnici”.

U Tržnom centru “Centrum” su rekli da je najmanja jelka koju imaju u ponudi od 90 centimetara i da ona košta 39,90 KM, a najveća ima čak četiri metra i košta 1.499 KM. Dodaju da je u ponudi veliki broj jelki, novogodišnjih ukrasa i paketića.

“Imamo i snježne i slim uske jelke. Najveća snježna bogata jelka je visine 2,70 metara i košta 759,90 KM, a slim uska je visine tri metra i cijena joj je 799 KM. Jelke se već masovno kupuju, a u ponudi su od sredine novembra”, dodali su u “Centrumu”.

U FIS-u su istakli da imaju veliki broj novogodišnjih ukrasa i jelki, a da najmanja od 120 centimetara košta 29 KM. Najveća je od 3,6 metara i cijena joj je 599 KM, a najskuplja i najbogatija je veličine od tri metra i košta 990 KM.

“Sezona novogodišnjih ukrasa, jelki i paketića počela je još početkom novembra, a kupci su veoma zainteresovani i već kupuju”, pojasnili su u FIS-u.

U “Jumbu” su rekli da su jelke i novogodišnji ukrasi u prodaji i da se masovno kupuju, te da je svakim danom sve više zainteresovanih.

“Jelke su već zanimljive ljudima i prodaju se. Najmanja od 40 cm košta 4,95 KM, a najveća je 210 cm i najskuplja je – 119,95 KM”, kazali su u “Jumbu”.

(Nezavisne novine)

NOVE CIJENE NA PUMPAMA: Gorivo u BiH skuplje i do 20 feninga

Cijene goriva na pumpama širom BiH posljednjih dvadesetak dana porasle su za 0,15 do 0,20 KM po litru, kazao je za “Nezavisne” Almir Bečarević, stručnjak za energente. “Budući da je porasla cijena nafte na svjetskom tržištu, opravdanja za više cijene ima, ali ne baš u ovakom obimu”, ističe Bečarević. Smatra da se u narednom periodu

Renoviranje prostorija u Zajednici srpskih klubova u Beču

U Austriji postoji veliki broj klubova sa prostora bivše Jugoslavije koji se bave kulturnim i sportskim aktivnostima. Ovi klubovi imaju značajan doprinos očuvanja jezika i identiteta tih ljudi ali su oni i jedan vid povezivanja, kako sa državama svoga porekla, tako i sa institucijama Republike Austrije. Prvi klubovi osnovani su početkom sedamdesetih godina prošlog veka.

POPUŠTANJE MJERA: Kalifornija otvara frizerske salone i brijačnice, sa radom počela i njujorška berza

Kalifornija, najmnogoljudnija američka savezna država, u utorak je poduzela novi korak u smjeru popuštanja pandemijskih mjera i, nakon više od dva mjeseca, dopustila otvaranje brijačnica i frizerskih salona u većini saveznih okruga. Guverner Kalifornije Gavin Newsom u ponedjeljak je ukinuo zabranu održavanja misa i trgovanja u zatvorenim prostorima, ali uz nastavljeno strogo pridržavanje ograničenja u

Servisne informacije za 27. maj

Servisne informacije za srijedu, 27. maj 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojim raspolaže ovo Područno odjeljenje, za posljednja 24 časa u Gradu Banjaluka dogodila su se dva krivična dijela. Narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica lakše povrijeđena. Hitna pomoć U Stanici hitne

Radović pozvao građane Srbije i BiH da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pozvao je građane Srbije i BiH da letuju u Crnoj Gori i Budvi i poručio im da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je ocijenio, nepromišljene izjave crnogorskog premijera Duška Markovića. “Građani Srbije i BiH koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju