“VELIKANI SLAVIJE” Bokseri iz devet zemalja na turniru 12. oktobra

Međunarodni bokserski turnir “Velikani Slavije” biće održan 12. oktobra sa početkom od 18 časova u Sportskoj dvorani “Obilićevo”. Na ovoj smotri, koju organizuje banjalučka Slavija, nastupiće borci iz devet zemalja.

– Ovaj turnir je, u stvari, nastavak Memorijala “Radovan Bisić” i ovo će praktično biti njegovo 16. izdanje. Imamo potvrde da će na njemu, osim boksera iz Republike Srpske, nastupiti i takmičari iz Njemačke, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, Kipra, a još je neizvjesan dolazak pesničara iz Srbije, koji taj dan imaju kolo lige. Kao i ranijih godina, za najboljeg borca, najboljeg tehničara i najborbeniji par obezbijeđeni su pehari i novčane nagrade – naglasio je sekretar Slavije Vlado Majstorović.

Ovaj turnir biće pravi ispit za nedavno imenovanu upravu ovog kluba, koju predvodi predsjednik Miodrag Kaurin.

– Ovaj klub ima svijetlu tradiciju, koja se posljednjih godina polako urušavala, a naš cilj je da Slaviju vratimo što prije na mjesto koje joj pripada. Želimo oko kluba da okupimo prave zaljubljenike u ovaj sport, koji su spremni da pomognu i siguran sam da ćemo uspjeti u tome – istakao je Kaurin.

Čast domaćeg kluba na turniru braniće kapiten Veljko Sekulić, Boško Dobrić, Damjan Milekić i Marko Dmitrović, koji je na pojedinačnom seniorskog prvenstvu BiH proteklog vikenda u kategoriji do 64 kilograma osvojio srebrnu medalju.

– Biće ovo prilika da pred domaćom publikom pokažemo koliko vrijedimo. Očekujem da se predstavimo u pravom svjetlu, ali i da će nova uprava kluba uspjeti da ostvari zacrtano i Slaviju opet vine u visine – naglasio je Sekulić.

(Glas Srpske)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.