Vijesti 06.03.2021.

VELIKI BROJ GRAĐANA ČEKA TESTIRANJE: Ogromna gužva ispred Instituta za javno zdravstvo

ČITANJE: 1 minuta

Ispred Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci, gdje građani dolaze da urade PCR test na virus korona od jutros vlada velika gužva, a red se proteže od dvorišta banjalučkog Doma zdravlja i kroz veliki dio Ulice Jovana Dučića, piše Mondo.ba.

Pogoršanje epidemiloške situacije i povećan broj zaraženih očigledno su naglo uticali na potrebe za testiranjem na koronavirus, a iz Instituta su do sada više puta apelovali na građane da zakažu testiranje par dana unaprijed.

Gradski štab za vanredne situacije juče je pozvao građane da poštuju sve propisane mjere. Preporučene su pojačane mjere higijene, te nošenje maski na otvorenom gdje nije moguće držati fizičku distancu.

Dom zdravlja Banjaluka je zbog povećanog priliva pacijenata sa respiratornim infekcijama povećao broj timova za rad u ARI ambulantama i pedijatrijskim ambulantama.

Republički štab za vanredne situacije Republike Srpske u četvrtak je donio nove mjere zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a u cijeloj Republici Srpskoj pojačane su kontrole inspekcijskih organa.

(N.S)