Vijesti 28.12.2020.

“VELIKI ČOVJEK I VELIKI GUBITAK” Pripadnik MUP-a RS stradao u padu sa stijene kod Kneževa

ČITANJE: 1 minuta

Četrdestešestogodišnji Vladimir Miko Vujasinović iz Laktaša nastradao je juče prilikom planinarenja u mjestu Živinice, opština Kneževo.

Vujasinović, koji je inače pripadnik MUP-a RS, spletom nesrećnih okolnosti nastradao je na terenu koji je veoma dobro je poznavao.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka Vujasinović se prilikom planinarenja, okliznuo i pao sa stijene te od zadobijenih povreda preminuo.

Ako o nekom mogu da kažem da je bio ljudska gromada onda je to sigurno Vladimir Miko Vujasinović koji je bio lik i djelo jednog pravog čovjeka, ovako kolegu ronioca, koji je pritom bio planinar i speleolog, opisuje kolega Borislav Trninić, predsjednik Ronilačkog kluba “Buk”.

“Vladimir je bio veliki čovjek i njegov odlazak je naš veliki gubitak. Bio je vrsan planinar, član GSS-a, jedan  vrsan sportista, džudista… ma ne znam ni na kojem polju sve nije bio uspješan. Prije svega, bio je veliki čovjek i prijatelj”, rekao je Trninić.

Ističe da se Vujasinović dvije decenije počeo baviti ronjenjem, a osim toga bavio se i planinarenjem kao i istraživanjem stijena.

“On je bio moj učenik te 2000. godine, a na moje zadovoljstvo i sam je kasnije obučavao ronioce, na šta sam bio veoma ponosan.  Tada je pripadnik specijalne jedinice policije i akltivan član  ronilačkog kluba Buk,  a kasnije je formirao svoj klub”, rekao je Trninić.

(Nezavisne)