Vijesti 18.10.2020.

VELIKI DAN ZA LAUŠ I BANJALUKU: Lukač, Cvijanović i Radojičić otvorili objekat Policijske stanice

ČITANJE: 4 minute

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i gradonačelnik Igor Radojičić otvorili su novi objekat Policijske stanice Banjaluka – Lauš u banjalučkom naselju Lauš, ukupne vrijednosti 1,3 miliona KM.

Cvijanovićeva je rekla da je ovo jedan u nizu projekata koji su zajedno radili Vlada i grad.

“Srećna sam što smo ovu priču inicirali dok sam bila predsjednik Vlade. Mnogo toga će se raditi u narednom periuodu i zato nam je potrebna stabilnost u svakoj lokalnoj zajednici”, istakla je Cvijanovićeva na otvaranju.

Ona je dodala da je ovo veliki dan i za Lauš i za Banjaluku, ali i za Republiku Srpsku, te da su svi građani Srpske ponosni na ono šta je Banjaluka.

“U Banjaluci imamo stabilnu i odgovornu vlast koja zna šta su potrebe građana. Sve što danas radimo značiće bolju Republiku Srpsku”, rekla je Cvijanovićeva.

Otvaranju objekta Policijske stanice prisustvovao je i direktor Policije Siniša Kostrešević.

Novi objekat Policijske stanice je namjenski, moderan i funkcionalan, površine oko 450 kvadratnih metara i istovremeno prvi objekat policijske stanice izgrađen u Banjaluci nakon više od 30 godina.

Riječ je o dvonamjenskom objektu u kojem su u jednom dijelu prostrije Policijske stanice, a u drugom kancelarije mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva. Izgradnja je počela u martu 2019. godine.

Radojičić je rekao da se Lauš gradi, ali da još nije dovoljno da postane opština.

“Radićemo tako da ove dvije mjesne zajednice imaju sadržaj kao da su mala opština. Pred nama je gradnja novog naselja 21. vijeka, rješavanje problema oborinskih voda i kanalizacije i mnogi drugi projekti da bi lauš bio naselje u kojem je ugodno živjeti”, istakao je Radojičić.

Nove prostorije za Policijsku stanicu Banjaluka – Lauš izgrađene su sredstvima Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluka.

Ova policijska stanica pokriva teritoriju od oko 873 kilometra kvadratna na kojem živi oko 90.000 stanovnika.

Lukač: Nova Policijska stanica će podići nivo bezbjednosti građana

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će Policijska stanica koja je danas otvorena u banjalučkom naselju Lauš pokrivati više od 21 mjesne zajednice i da će na taj način stanje bezbjednosti u Banjaluci biti podignuto na mnogo viši nivo.

Lukač je naveo da je u izgradnju Policijske stanice uloženo više od 600.000 KM, koje je izdvojila Vlada Srpske prethodnih nekoliko godina, s ciljem da se doprinese bezbjednosti građana.

“Na Laušu smo danas otvorili novu savremenu Policijsku stanicu, nakon više od 30 godina, koliko u Banjaluci nije izgrađena nijedna stanica policije”, rekao je Lukač novinarima, nakon što je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem otvorio dvonamjenski objekat, u koji je smještena Policijska stanica i kancelarije mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva.

On je rekao da je izgradnja ovog objekta realizovana u saradnji sa predsjednikom Republike Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem.

Radojičić: Lauš danas dobilo moderan i savremen dvonamjenski objekat

БАЊАЛУКА, 18. ОКТОБРА /СРНА/ – Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Драган Лукач и градоначелник Игор Радојичић отворили су нови објекат Полицијске станице Бањалука – Лауш у бањалучком насељу Лауш, укупне вриједности 1,3 милиона КМ.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izrazio je zadovoljstvo što je jedno od najvećih banjalučkih naselja Lauš danas dobilo moderan i savremen dvonamjenski objekat, gdje će biti smještene Policijska stanica i mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva.

Radojičić je naveo da je riječ o oko 1.000 metara kvadratnih iskoristive površine, te da je vrijednost objekta oko 1,38 miliona КM.

“Lauš, kao jedno od najvećih naselja, sa oko 17.000 stanovnika, dobija još jedan veliki i značajan sadržaj, objekat u kojem će biti smještene obje mjesne zajednice, gdje će se moći obavljati svi administrativni poslovi za građane, kao i savremenu policijsku stanicu”, rekao je Radojičić novinarima nakon što je sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem otvorio ovaj objekat.

On je napomenuo da je ovo samo jedan od značajnih infrastrukturnih projekata koji su u ovom naselju realizovani u posljednjem periodu.

“Lauš je jedan od prostora u gradu koji doživljava veliku transformaciju i u narednom periodu bi trebalo da dobije sasvim novu sliku, sa riješenim komunalnim problemima kanalizacije, saobraćajnica, javne rasvjete, sportsku dvoranu, zelene površine i slično”, rekao je Radojičić.

On je napomenuo da je to dio ukupnog ciklusa gradnje u ovom gradu “Banjaluka se gradi”, u okviru kojeg se rješavaju najkrupniji infrastrukturni problemi.

(Srna)