Biznis 24.05.2017.

Veliki interes za program dodjele bespovratnih „Challenge to Change“

ČITANJE: 1 minuta

Saradnjom Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i Gradske razvojne agencije Banja Luka kao lokalnog partnera, u Banjoj Luci je održan info dan o programu „Challenge to Change“  dodjele bespovrtanih sredstava poslovnim subjektima sa područja banjalučke regije koji sprovode RARS i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida i Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom održana je prezentacija „Challenge to Change“ programa koji je namijenjen preduzećima koja imaju inovativne poslovne ideje, proizvode i usluge koji će uticati na smanjenje nezaposlenosti, povećanje konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Istaknuto je da je maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup do 10.000 evra, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih do 30.000 evra, s tim da je obavezno i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50%.

Naročito će se vrednovati zapošljavanje mladih do 35 godina, žena, ali i žensko preduzetništvo i aktivnosti na zaštiti životne sredine.

Poziv je otvoren do 12. juna, s tim da se očekuje još jedan na jesen. Za sve zainteresovane aplikacija je u izuzetno formi dostupna na www.c2c.ba.

(banjaluka.rs.ba)