Magazin 18.12.2015.

Veliki popusti u noći knjige

ČITANJE: 2 minute
knjige
I ovog decembra, kao i prošlog, jedna noć i to baš ova, 18. decembra, u našem gradu, ali i u regionu biće posebna jer će se u njoj na neki način slaviti knjiga.

Knjižare u Banjaluci svojim kupcima i čitaocima otvorile su vrata uz velike popuste kako bi svako za sebe našao neko djelo koje bi uvrstio u kućnu biblioteku.

Zaposleni u knjižarama su spremni za gužvu jer, kako kažu, vrijeme je praznika i očekuju mnogo onih koji će svoje najbliže obradovati dobrom knjigom, ali o onih koji žele da se druže sa piscima koji će biti na raspolaganju svojim čitaocima.

Ovu manifestaciju pokrenula je izdavačka kuća “Laguna” iz Beograda, čija izdanja kupci i čitaoci mogu pronaći u knjižari “Kultura”, pa su iz ove knjižare najavili velike popuste.

– “Noć knjige” biće obilježena u svim našim knjižarama od 17 do 22 časa. Ono što će mnoge obradovati je vijest da “Laguna” daje svoje popuste, i to na jednu knjigu popust je 25 odsto, na dvije 30 odsto, na tri knjige 35 odsto i na četiri ili više knjiga 40 odsto – objasnila je Tanja Todorović iz ove knjižare.

U ovoj manifestaciji, kako kaže, učestvovaće i sama knjižara “Kultura”, pa posjetioce očekuje popust do 20 odsto i na ostala izdanja.

“Noć knjige” ni ove godine nisu zaboravili iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo i tim povodom organizovali su druženja sa čitaocima u svoje dvije knjižare u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. Radno vrijeme ovih knjižara danas će biti produženo do 22 časa.

– Akcenat u ovoj noći na našim štandovima biće na romanima iz edicije “Zlatna sova”. Svih 20 romana iz ove edicije biće na popustu – rekao je Dejan Kerleta iz Zavoda.

U knjižari u Banjaluci od 20 časova gost će biti Ranko Risojević, autor romana “Noć na Uni”, a u knjižari u Istočnom Sarajevu sa čitaocima će se družiti književnik Saša Knežević, pobjednik ovogodišnjeg konkursa.

U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske u 19 časova biće održana promocija knjige “Tačnost kasni” Ljiljane Vujić-Tomljanović.

(Glas Srpske)