Region 30.11.2021.

VELIKI POŽAR U LJUBLJANI: Izgorjelo skladište hrvatskog biznismena

ČITANJE: 1 minuta

U utorak rano ujutro u skladištu u Ljubljani izbio je veliki požar. Planulo je u četiri sata, a nešto pre 10 sati požar je lokalizovan.

Zbog požara je bio obustavljen železnički saobraćaj prema Gorenjskoj, a otežan je bio i saobraćaj na autoputu. Neki putevi u blizini mesta požara su bili zatvoreni, prenosi Kurir.

Prema rečima vatrogasaca, gorjela je nekadašnja zgrada Metalke i Slovenijalesa, a na području izbijanja požara nije bilo nikoga.

Metalka Commerce je u vlasništvu hrvatskog državljanina Slavena Vukovića, a vlasnički udeo preuzeo je 2015. godine od poznatog slovenskog poduzetnika Marjana Pišljara, prenosi Jutarnji list.

U gašenju požara, prema podacima policije, učestvovalo je više od 150 vatrogasaca. Izgorele su najmanje dve trećine zgrade, javlja Radio Slovenija.

Kako je za N1 rekao predstavnik vatrogasne stanice iz Ljubljane, Robert Okorn, sprečeno je širenje požara na prostore zgrade koji još nisu zahvaćeni plamenom.

“Neki od krovova su se srušili, ali činimo sve kako bi naš rad bio siguran”, izjavio je Okorn.

Prema njegovim rečima, uz vatrogasce iz ljubljanske Vatrogasne zajednice, u gašenju požara učestvovalo je 18 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

(SB)

Oznake: Ljubljana, Požar