Veliko interesovanje za cirkus na ledu 17. januara u Banjaluci

Interesovanje publike za gostovanje Moskovskog cirkusa u gradu na Vrbasu, koje je zakazano za 17. januar u 19 časova, u Sportskoj dvorani “Borik”, je veliko, potvrđuju organizatori.

Svjetska atrakcija, koja će u okviru Evropske turneje pokušati da s nogu obori i banjalučku publiku, predstaviće se spektakularnim kostimima, dinamičnim i vrtoglavim cirkuskim tačkama na ledu i klovnovskim skečevima.

Pored parterskog izvođenja tačaka, klovnova i akrobatike, gledaocima će biti prikazane i tačke na trapezu, a sve spojeno s akrobatikom na klizaljkama.

Fantastična trupa predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa, pa je s pravom upoređuju s najpoznatijim svjetskim cirkusom – “Cirque Du Soleil”.

Ovom prilikom tokom predstave biće izvedene i tačke na klizaljkama visine 60 centimetara, što predstavlja poseban kuriozitet prilikom njihovog izvođenja programa širom svijeta.

Trupa koja je stekla titulu jednog od vodećih svjetskih cirkusa, čiji su svi članovi završili cirkusku akademiju u Ruskoj Federaciji, nastupala je pred više od 200 miliona gledalaca u više od 50 zemalja svijeta.

Nastao 1964. godine kao prvi spektakl te vrste, Moskovski cirkus na ledu i danas primjenjuje standarde potrebne za spektakularno izvođenje predstava ovakve vrste, ali i unapređuje izvođenje tačaka.

U Republiku Srpsku dolaze iz Srbije, gdje će zbog velikog interesovanja publike nastupiti u tri grada – Beogradu, Novom Sadu i Čačku, iako su prvobitno planirani nastupi samo u Beogradu i Novom Sadu.

Cijene ulaznica koje se mogu kupiti u dvorani “Borik” i na Trgu Krajine iznose 20, 30 i 40 KM.

(Nezavisne)

(FOTO) Deset zlata za banjalučki PK BLOK

Plesni klub “Blok” iz Banjaluke, osvojio je 10 prvih mjesta na Međunarodnom plesnom takmičenju “Tuzla dance festival” koje je proteklog vikenda održano u Tuzli. Blok se na ovom takmičenju predstavio u kategorijama solo, duo i grupa.

Paušal za mobilnu telefoniju 500 KM

Naknada za jednu postavljenu baznu stanicu mobilne telefonije obračunavaće se paušalno, u iznosu od 500 KM mjesečno, ako odbornici 28. marta na sjednici Skupštine grada Banjaluka usvoje Prijedlog odluke o uslovima i visini naknade za korišćenje zemljišta, objekata i infrastrukture u vlasništvu grada za postavljanje baznih stanica mobilne telefonije.

Najviše pasa lutalica u Trapistima i Drakuliću

Higijeničarska služba najviše pasa lutalica nalazi u banjalučkim naseljima Trapisti, Drakulić i Krčmarice, a po gradu najviše oko nove pijace u Lazarevu, odakle se kreću prema centru, potvrđeno je u toj službi.