Veliko interesovanje za cirkus na ledu 17. januara u Banjaluci

Interesovanje publike za gostovanje Moskovskog cirkusa u gradu na Vrbasu, koje je zakazano za 17. januar u 19 časova, u Sportskoj dvorani “Borik”, je veliko, potvrđuju organizatori.

Svjetska atrakcija, koja će u okviru Evropske turneje pokušati da s nogu obori i banjalučku publiku, predstaviće se spektakularnim kostimima, dinamičnim i vrtoglavim cirkuskim tačkama na ledu i klovnovskim skečevima.

Pored parterskog izvođenja tačaka, klovnova i akrobatike, gledaocima će biti prikazane i tačke na trapezu, a sve spojeno s akrobatikom na klizaljkama.

Fantastična trupa predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa, pa je s pravom upoređuju s najpoznatijim svjetskim cirkusom – “Cirque Du Soleil”.

Ovom prilikom tokom predstave biće izvedene i tačke na klizaljkama visine 60 centimetara, što predstavlja poseban kuriozitet prilikom njihovog izvođenja programa širom svijeta.

Trupa koja je stekla titulu jednog od vodećih svjetskih cirkusa, čiji su svi članovi završili cirkusku akademiju u Ruskoj Federaciji, nastupala je pred više od 200 miliona gledalaca u više od 50 zemalja svijeta.

Nastao 1964. godine kao prvi spektakl te vrste, Moskovski cirkus na ledu i danas primjenjuje standarde potrebne za spektakularno izvođenje predstava ovakve vrste, ali i unapređuje izvođenje tačaka.

U Republiku Srpsku dolaze iz Srbije, gdje će zbog velikog interesovanja publike nastupiti u tri grada – Beogradu, Novom Sadu i Čačku, iako su prvobitno planirani nastupi samo u Beogradu i Novom Sadu.

Cijene ulaznica koje se mogu kupiti u dvorani “Borik” i na Trgu Krajine iznose 20, 30 i 40 KM.

(Nezavisne)

RADOJIČIĆ SA KORMAKOVOM Realizovano više zajedničkih projekata

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SAD u BiH Marin Kormak i zahvalio joj na višegodišnjoj saradnji u okviru koje je u Banjaluci realizovano više projekata, zahvaljujući USAID-u i američkoj Ambasadi. “Najveći projekat su ulaganja u Ramićima, čime je omogućeno da veći broj poslovnih subjekata uđe u Poslovnu zonu”, naveo

Soliteri na tri lokacije u centru Banjaluke?

Bilo je mnogo debate u vezi sa soliterima na području grada i u Prijedlogu odluke o donošenju regulacionog plana dijela centralnog područja ostala je mogućnost da se na barem tri zone u gradu izgrade soliteri. Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada, posljednje u ovoj godini, i naglasio da solitere imaju