Veliko interesovanje za cirkus na ledu 17. januara u Banjaluci

Interesovanje publike za gostovanje Moskovskog cirkusa u gradu na Vrbasu, koje je zakazano za 17. januar u 19 časova, u Sportskoj dvorani “Borik”, je veliko, potvrđuju organizatori.

Svjetska atrakcija, koja će u okviru Evropske turneje pokušati da s nogu obori i banjalučku publiku, predstaviće se spektakularnim kostimima, dinamičnim i vrtoglavim cirkuskim tačkama na ledu i klovnovskim skečevima.

Pored parterskog izvođenja tačaka, klovnova i akrobatike, gledaocima će biti prikazane i tačke na trapezu, a sve spojeno s akrobatikom na klizaljkama.

Fantastična trupa predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa, pa je s pravom upoređuju s najpoznatijim svjetskim cirkusom – “Cirque Du Soleil”.

Ovom prilikom tokom predstave biće izvedene i tačke na klizaljkama visine 60 centimetara, što predstavlja poseban kuriozitet prilikom njihovog izvođenja programa širom svijeta.

Trupa koja je stekla titulu jednog od vodećih svjetskih cirkusa, čiji su svi članovi završili cirkusku akademiju u Ruskoj Federaciji, nastupala je pred više od 200 miliona gledalaca u više od 50 zemalja svijeta.

Nastao 1964. godine kao prvi spektakl te vrste, Moskovski cirkus na ledu i danas primjenjuje standarde potrebne za spektakularno izvođenje predstava ovakve vrste, ali i unapređuje izvođenje tačaka.

U Republiku Srpsku dolaze iz Srbije, gdje će zbog velikog interesovanja publike nastupiti u tri grada – Beogradu, Novom Sadu i Čačku, iako su prvobitno planirani nastupi samo u Beogradu i Novom Sadu.

Cijene ulaznica koje se mogu kupiti u dvorani “Borik” i na Trgu Krajine iznose 20, 30 i 40 KM.

(Nezavisne)

TRUSNO PODRUČJE Zemljotresi ne bi trebalo da nas iznenađuju

Jača podrhtavanja tla na području Banjaluke, kao i južne Hercegovine i centralne BiH, mogu se očekivati u budućnosti, ali to ne bi trebalo da iznenađuje stanovnike, jer se nalazimo na veoma trusnom području. Istakla je ovo načelnica Odjeljenja za opservatorsku seizmologiju u Hidrometeorološkom zavodu RS Snježana Cvijić-Amulić, navodeći da, iako ne možemo predvidjeti tačno vrijeme

“KULTURA U PROLAZU” Izložbe i koncerti bliže građanima

Izložbama, koncertima i drugim aktivnostima građanima će svakog četvrtka biti približeni kulturni sadržaji u okviru projekta “Kultura u prolazu”, koji će biti održani u prostoru atrijuma Gradske uprave te na drugim lokacijama. Na Svjetski dan muzike, 21. juna, sutra će u ovom prostoru Gradske uprave, od 11 do 13 časova, biti održan i prvi koncert

FK BORAC Pripreme čekaju UEFA, igrači odlaze

Banjalučani u nezahvalnoj situaciji jer moraju da selektiraju ekipu za novu sezonu, a ne znaju da li će igrati u PLBIH ili Prvoj ligi RS. Na Gradskom stadionu u Banjaluci u srijedu je održana prozivka igrača, odnosno sastanak, jer će prave pripreme početi nakon donošenja odluke UEFA o statusu Borca. Borac je u nezavidnom položaju

SVJETSKI DAN MUZIKE Koncert hora “Banjalučanke” u parku “Petar Kočić”

Ženski kamerni hor “Banjalačanke” će se i ove godine pridružiti globalnom obilježavanju 21. juna – Svjetskog dana muzike, te uz brojne gradske ansamble koji će aktivno učestvovati u cjelodnevnom muzičkom programu, održati jednočasovni koncert u Muzičkom paviljonu parka “Petar Kočić” s početkom od 21 čas.