Vijesti 07.12.2015.

Vesna Antonić imenovana za predsjednika Vrhovnog suda Srpske

ČITANJE: 1 minuta
Vrhovni sud RS
Visoki sudski u tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je Vesnu Antonić za predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske i sudiju ove pravosudne institucije.

Za zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH na današnjoj sjednici Savjeta imenovana je Ozrenka Nešković.

Članovi VSTS-a imenovali su i osam tužilaca Tužilaštva BiH. To su Suada Pašić, Merisa Nurkić, Hajrudin Mujanović, LJubo Badnjar, Nives Kanevčev, Elvira Stanojlović, Biljana Golijanin i Violeta Mandić.

Predloženo je da se za dva tužioca Tužilaštva BiH ponovi konkurs.

Imenovanje troje sudija Suda BiH koji će raditi na predmetima ratnih zločina i jednog sudije za upravni referat odgođeno je za 21. decembar, za kada je zakazan nastavak sjednice.

Na poziciju zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta imenovan je Pavo Radoš, a na poziciju dodatnog sudije Opštinskog suda u Zenici imenovana je Ivana Baković-Jukić.

Na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo imenovani su Lejla Kurtanović, Aida Bajrektarević, Samir Selimović, Edin Šaćirović, Feđa Fejzagić, Nevena Aličehajić, Bojana Jolović, Blaženka Grujić, Maja Jovičić – Breko, Dejana Šućur i Jasminka Knežević.

Maida Berberović imenovana je na poziciju stručnog saradnika Opštinskog suda u Bihaću.

Prije imenovanja novih nosilaca pravosudnih funkcija, članovi Savjeta su kao neosnovan odbili zahtjev Želimira Barića za izuzeće predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije u konkursnoj proceduri za izbor predsjednika Vrhovnog suda Republike Srpske.

(Agencije)