Vico Zeljković, potpredsjednik Upravnog odbora Borca: Borac će izmiriti sve obaveze na vrijeme

Sve što je trebalo da uradimo da Borac bez ikakvih problema započne proljećni dio takmičenja smo uradili, ali to je samo mali dio finansijskih obaveza koje moramo izmiriti ovog proljeća.

Istakao je ovo potpredsjednik banjalučkog premijerligaša Vico Zeljković i dodao da su ovih dana u toku razgovori sa svima onima kojima su “crveno-plavi” dužni.

– Preduslovi da se odigra nedjeljna utakmica protiv Radnika su bili da riješimo dugovanja prema Savezu na osnovu kazni i da postignemo dogovor sa Slobodom iz Mrkonjić Grada na ime trening kompenzacije za Predraga Zekanovića. Dug prema Savezu na osnovu kazni, a to uključuje prvenstvo u sezoni 2015/16. kada smo ispali iz Premijer lige i jesenji dio ovog prvenstva iznosi 60.000 maraka. Uplatili smo sada 10.000 maraka uz obavezu da u narednih pet rata u istom iznosu uplatimo do svakog 15. u mjesecu. Zahvalio bih i čelnicima Slobode, kojoj smo dužni 24.000 maraka za trening kompenzaciju za Zekanovića. I sa njima smo postigli dogovor da dug riješimo u nekoliko mjesečnih rata – naglasio je Zeljković.

Za još dva igrača bivši klubovi potražuju novac za trening kompenzaciju.

– Sa Sutjeskom iz Foče smo već postigli dogovor za trening kompenzaciju za Vladana Danilovića u iznosu od 15.600 maraka i to ćemo početi uskoro da izmirujemo. Ista obaveza nas očekuje i prema Kozari za golmana Nemanja Trkulju. Iznos koji dugujemo biće poznat u narednim danima kada ćemo sjesti i nadam se postići dogovor i sa čelnicima Gradiščana – nastavio je Zeljković.

Međutim, to je samo dio novca koji će u narednom periodu morati da izmire na Gradskom stadionu prema onima kojima su dužni. Naime, Disciplinska komisija FS BiH dala je klubovima rok do 15. marta da izmire dugovanja inače će uslijediti automatska suspenzija, a samim tim neće se moći dobiti ni licenca za naredno prvenstvo. Borac bi do tog dana morao da izmiri 59.280 maraka. Najviše se duguje treneru golmana Radovanu Gajiću, čak 17.780 maraka. Borac je Nebojši Runiću dužan 10.000 KM, Gedeonu Guzini 9.000, Nenadu Kisi 7.500, Čedomiru Ćulumu 6.000, Nemanji Vidoviću 3.000 i bivšem treneru Petru Kurčubiću 6.000 maraka.

– Iako se nalazimo u teškoj situaciji, baš kao i ranijih godina sva dugovanja ćemo izmiriti u predviđenom vremenu i dobićemo licencu. Do tada će sigurno, a vjerujem i ranije biti uplaćeno i 100.000 evra od agencije koja je otkupila ugovor i preuzela brigu o Vladanu Daniloviću. Novac bi možda već bio i uplaćen, ali nismo još pronašli način kako da se transakcija izvrši, jer kao što je poznato naš račun je blokiran. Međutim, očekujem da uplata bude najkasnije za deset dana. Naravno, tu i dalje postoje velika dugovanja prema “Džaji”, sa kojim će ponovo narednih dana sjesti i razgovarati – istakao je potpredsjednik Borca.

Klub pritiskaju i enormni dugovi za utrošak električne energije, prema Poreskoj upravi…

– Nije mi jasno kako je neko dozvoljavao da se struja koristi 20 godina, a da to niko ne plaća. Uspjeli smo napraviti reprogram sa Elektrokrajinom i sada redovne izmirujemo mjesečne rate. Očekujem ubrzo da nam Poreska uprava ponovo, kao i ranijih godina prolongira na godinu dugovanje, ali ne znam šta će biti naredne godine. Uz sve to i nevrijeme u decembru nam je napravilo veliku štetu na ogradi i srušilo semafor, koji ćemo osposobiti do prve domaće utakmice sa Krupom – dodao je Zeljković.

Dugovanja

Fudbalski klub Borac do petka u podne morao je Disciplinskoj komisiji FS BiH pokazati sva dugovanja u iznosu od 85.769 maraka prema trenerima i fizioterapeutima (Stojan Malbašić 24.160, Željko Vranješ 23.250, Draško Žižić 12.435, Marko Tešić 11.864, Dragan Marjanović 11.660 i Dejan Rađenović 2.400 maraka).

– To smo uradili, ali to nije nešto što u ovom trenutku blokira odigravanje naših utakmica. Sada je na redu prvostepena komisija, potom i drugostepena i ovi iznosi su nešto što bi moglo da stigne na naplatu kroz koji mjesec – naglasio je Zeljković.

(Glas Srpske)

Za spasavanje i zaštitu od nepogoda 24.000 KM

Grad će sa 24.000 maraka sufinansirati osam projekata udruženja građana od interesa za zaštitu i spasavanje usljed pojave prirodnih i drugih nesreća. Projekti se odnose na nabavku i održavanje lične i zaštitne opreme, kao i na stručno osposobljavanje i usavršavanje radi sprovođenja mjera zaštite i spasavanja. U Ronilačkom klubu Delfin rekli su da će dobijena

DOM “RADA VRANJEŠEVIĆ” Pjesmom i glumom zahvalili prijateljima

Radnici, uprava i štićenici Doma za djeci i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” sa prijateljima i predstavnicima institucija svečanom priredbom proslavili su dan doma i krsnu slavu. Svečana atmosfera, osmijesi i bogat program u petak su ispunili ovaj dom, a mališani i oni stariji su svojim izvedbama oduševili sve goste. Velika posjeta i mnoštvo

ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE RS Bez posla samo po jedan dimnjačar i optičarski tehničar

Samo po jedan dimnjačar i optičarski tehničar nalaze se na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske. “Društvo” im čini blizu 100.000 ljudi, koliko ih trenutno traži posao, s tim što postoje još neka zanimanja kojih nema puno na birou. U okviru sedmog stepena stručne spreme (VSS), najmanje je prijavljenih profesora kineskog jezika, njih svega četvoro,

Očišćeni i prohodni svi putni pravci prvog prioriteta u Banjaluci

Svi putni pravci i ulice iz prvog prioriteta u Banjaluci su očišćeni i prohodni, a ekipe zimske službe su cijelu noć bile na terenu i uklanjale snijeg koji je od juče intenzivno pada, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve Banjaluka. “Jutros se u gradu čiste pješačke staze. Skoro sve ulice u gradu, kao

Festival 84 već nakon prve godine izabran među najbolje europske festivale!

Novi Festival 84 na olimpijskoj Jahorini, od samog osnivanja odjeknuo je snažno i van granica regiona, svrstavši se u red najmasovnijih zimskih festivala na svijetu, a na zvaničnom izboru za najbolje europske festivale u 2018. godini (European Festival Awards), ovaj snježni spektakl ušao je u finale i najuži izbor od 10 najboljih novih festivala! Europske

Prekinuta sjednica SDS-a, članovima iz Čelinca zabranjen ulaz

Sjednica Skupštine SDS-a prekinuta je zbog nemogućnosti da se usaglase stavovi, saznaje ATV. Sjednicu su napustili svi prisutni. Prije početka Skupštine SDS-a došlo je do problema na ulazu u prostorije Banjalučkog velesajma gdje se skupština održava. Četvorici članova Skupštine SDS-a iz Čelinca i nekadašnjem predsjedniku čelinačkog odbora SDS Goranu Tubaku danas nije dozvoljeno da uđu