Vidaković: Smiriti političke tenzije u Srpskoj

marko vidakovic
Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković pozvao je političke aktere na smirivanje tenzija i poručio da ne smije doći do nereda u Republici Srpskoj.

Vidaković, koji je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručio je da polarizacija političkih odnosa u Srpskoj nikako ne smije ići dalje jer je to na štetu njenih građana, ističući da su Srpskoj potrebni politička stabilnost i mir.

-Institucije BiH ne mogu se koristiti za rušenje vlasti Srpske. Svi moramo raditi da se političke tenzije u Srpskoj smire. Neredi kao vid vanparlamentarne borbe opozicije mogu samo dovesti do destabilizacije, urušavanja institucija i haosa, što je scenario iz susjednih zemalja- rekao je Vidaković na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio da su najveće bošnjačke stranke SDA i SBB zakopale “ratne sjekire” i da dolazi do ukrupnjavanja probosanskih partija, kao i da hrvatske političke partije takođe rade zajedno.

On je danas prisustvovao sastanku opštinskih odbora SNSD-a u Istočnom Sarajevu na kome je bilo riječi i o inicijativi za formiranje gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo.

Na sastanku je data podrška izgradnji nove zgrade bolnice “Kasindo” površine 8.000 metara kvadratnih, te istaknuto očekivanje da će do kraje godine Vlada Srpske donijeti odluku o gradnji i načinu finansiranja, kako bi na proljeće bio postavljen kamen temeljac.

Predstavnici SNSD-a smatraju da i lokalna zajednica treba da se uključi u finansiranje gradnje, te najavljuju inicijative za kreditno zaduženje u opštinama i gradu Istočno Sarajevo.

Razgovarano je i o drugačijem razvoju grada Istočno Sarajevo, a nastup SNSD-a i viziju predstaviće nakon formiranja gradskog odbora.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić kaže da bi objedinjavanje opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža i reorganizacija opštine Istočni Stari Grad, prema SNSD-u, bili jednostavniji i jeftiniji model organizacije tih lokalnih zajednica.

-Pozivam ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da kao zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara izdvoji sredstva i za opštinu Istočno Novo Sarajevo iz koje dolazi, a grad Istočno Sarajevo da takođe ulaže u ovu opštinu, a ne da se kažnjavaju građani zato što je na čelu ove opštine SNSD. To bi onda bio uspjeh svih građana- rekao je Ćosić koji je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

(Agencije)

Utakmica u pomen bivšem golmanu Borca: Prijatelji čuvaju Bojana od zaborava

Generacija FK Borac 1983/84. okupila se na devetu godišnjicu od smrti njihovog saigrača i prijatelja Bojana Miloševića. Ova generacija momaka još jednom je odala pomen Miloševiću koji je preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću. Milošević je bio čuvar mreže Borca, Krajine i BSK-a. Jedan od njegovih bivših saigrača, Vule Trivunović prisjetio se svog prijatelja.

Metar drva u Banjaluci do 110 KM

Pripreme za sezonu grijanja uveliko su u toku, a kako se hladni dani približavaju, povećava se potražnja, ali i cijena energenata, pa kupci danima obilaze prodajna mjesta ili traže najbolje ponude u oglasima. Da cijena drva raste kaže i penzioner Dragutin Gajić, koji je metar ove godine platio 20 KM skuplje nego prethodne. – Kupujem

Osamnaest godina od tragedije na ekskurziji banjalučke škole

Danas se navršava osamnaest godina od velike tragedije u kojoj je život izgubilo četvoro učenika i nastavnica banjalučke Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”. Tragedija se dogodila kada su se učenici, koji su bili na ekskurziji u Crnoj Gori, vraćali iz obilaska ostrva Sveti Stefan, ali se brodić “Škorpion 2” prevrnuo. Brod, koji je bio u vlasništvu

PREDAVANJE O HRANITELJSTVU Sva djeca zaslužuju odrasti u porodičnom okruženju

Centar za socijalni rad organizuje u četvrtak u 19 časova u prostorijama mjesne zajednice Starčevica predavanje sa ciljem promocije hraniteljstva kao oblika smještaja djece bez roditeljskog staranja i starih osoba bez porodičnog staranja. – Predavanje je namijenjeno građanima u cilju pružanja osnovnih informacija o hraniteljstvu. Centar za socijalni rad je opredjeljen za kvalitetno hraniteljstvo čemu

Motociklista povrijeđen u sudaru kod banjalučke Gimnazije

U saobraćajnoj nezgodi koja se kod banjalučke Gimnazije dogodila nešto prije 16 sati lakše povrijeđen je motociklista, saznaju “Nezavisne”. U Policijskoj upravi su nam potvrdili da je nezgoda prijavljena, ali trenutno nisu mogli da daju više informacija. “U nezgodi su učestvovali motocikl honda i putničko vozilo pežo. Lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice”, rekli

TRIFUNOVIĆ HOSPITALIZOVAN: Trener Igokee imao moždani udar

Aleksandar Trifunović, trener KK Igokea, doživio je u nedjelju uveče moždani udar. Trifunović je hospitalizovan na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i njegovo stanje je stabilno i doktori prate situaciju. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o blažem obliku moždanog udara, pošto je Trifunović u tom trenutku uspio da pozove Vuka Radivojevića dugogodišnjeg igrača

MINISTARSTVO: Smijenjeni direktori tri šumska gazdinstva i jednog rasadnika u RS

Vršioci dužnosti direktora šumskih gazdinsatva „Romanija“ Sokolac, Vlajko Sekulić, „Vrbanja“ Kotor Varoš Stana Kuzmić, „Oštrelj“ Drinić Slađana Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević, smenjeni su, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. U saopštenju se dodaje da će novi rukovodioci tri šumska gazdinstva i rasadnika u Doboju