Politika 01.11.2015.

Vidaković: Smiriti političke tenzije u Srpskoj

ČITANJE: 2 minute
marko vidakovic
Potpredsjednik SNSD-a Marko Vidaković pozvao je političke aktere na smirivanje tenzija i poručio da ne smije doći do nereda u Republici Srpskoj.

Vidaković, koji je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručio je da polarizacija političkih odnosa u Srpskoj nikako ne smije ići dalje jer je to na štetu njenih građana, ističući da su Srpskoj potrebni politička stabilnost i mir.

-Institucije BiH ne mogu se koristiti za rušenje vlasti Srpske. Svi moramo raditi da se političke tenzije u Srpskoj smire. Neredi kao vid vanparlamentarne borbe opozicije mogu samo dovesti do destabilizacije, urušavanja institucija i haosa, što je scenario iz susjednih zemalja- rekao je Vidaković na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je podsjetio da su najveće bošnjačke stranke SDA i SBB zakopale “ratne sjekire” i da dolazi do ukrupnjavanja probosanskih partija, kao i da hrvatske političke partije takođe rade zajedno.

On je danas prisustvovao sastanku opštinskih odbora SNSD-a u Istočnom Sarajevu na kome je bilo riječi i o inicijativi za formiranje gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo.

Na sastanku je data podrška izgradnji nove zgrade bolnice “Kasindo” površine 8.000 metara kvadratnih, te istaknuto očekivanje da će do kraje godine Vlada Srpske donijeti odluku o gradnji i načinu finansiranja, kako bi na proljeće bio postavljen kamen temeljac.

Predstavnici SNSD-a smatraju da i lokalna zajednica treba da se uključi u finansiranje gradnje, te najavljuju inicijative za kreditno zaduženje u opštinama i gradu Istočno Sarajevo.

Razgovarano je i o drugačijem razvoju grada Istočno Sarajevo, a nastup SNSD-a i viziju predstaviće nakon formiranja gradskog odbora.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić kaže da bi objedinjavanje opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža i reorganizacija opštine Istočni Stari Grad, prema SNSD-u, bili jednostavniji i jeftiniji model organizacije tih lokalnih zajednica.

-Pozivam ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da kao zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara izdvoji sredstva i za opštinu Istočno Novo Sarajevo iz koje dolazi, a grad Istočno Sarajevo da takođe ulaže u ovu opštinu, a ne da se kažnjavaju građani zato što je na čelu ove opštine SNSD. To bi onda bio uspjeh svih građana- rekao je Ćosić koji je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo.

(Agencije)