Sport 29.07.2016.

(VIDEO) Banjalučani vatrometom ispratili Mihajla Čeprkala u Rio

ČITANJE: 1 minuta

Prijatelji najmlađeg olimpijca iz BiH u Rio de Žaneiru, Mihajla Čeprkala, priredili su sinoć ispraćaj za pamćenje mladom Banjalučaninu.

Spektakularan vatromet i bakljada, te transparent „Jedan je Miko“ „zapalili“ su igralište Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“, ali i srce Čeprkala, kome će ovaj potez drugara iz Akademskog plivačkog kluba „22. april“ zasigurno biti veliki vetar u leđa da u dalekom Brazilu napravi što bolji rezultat.

Posebno raduje da je Čeprkalo, osim titule najmlađeg olimpijca iz BiH, ujedno i prvo „dete Banjaluke“ koje će nakon gotovo tri decenije predstavljati svoj grad na olimpijskim igrama (Željko Panić, koji je bio na OI u Sidneju i Atlanti, rođen je u Splitu).

Od Koste Vrkeša, klupskog prijatelja Čeprkala, saznaje se da je „vatreni“ ispraćaj isplaniran do detalja u strogoj tajnosti. Naime, kada su prolazili pored školskog igrališta koje je počelo „gorijeti“ Čeprkalo u prvi momenat nije želio otići na igralište, misleći da je to navijački skup njemu nepoznatih mladića.

Međutim, kada je na nagovor Vrkeša prišao bliže i ugledao transparent sa svojim imenom na centru, te poznata lica, uhvatio se za glavu ne skrivajući ni trenutka svoje emocije koje su ga preplavile.

(blic.rs)