Vijesti 27.08.2016.

(VIDEO) Banjalučanka bolje poznaje helikopter od ajlajnera

ČITANJE: 1 minuta

Tanja Krstović je Banjalučanka koja bolje poznaje Mi-8T helikopter od ajlajnera, sjenila i ruža za usne. Na prvi pogled Tanja se doima kao i svaka djevojka. No, ono što je izdvaja od ostalih je njeno vrlo specifično zanimanje i ljubav koju gaji prema svom poslu.

Poručnik je Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i obavlja dužnost komandira kontrole kvaliteta u 1. helikopterskom skvadronu Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane. Završila je Vazduhoplovnu vojnu akademiju ali i dodatne obuke, te stekla zvanje inženjera letača.

Njen radni dan se ogleda u održavanju vazduhoplova, pregledima helikoptera i letačkim aktivnostima. Tanja kaže kako je posao koji obavlja jako odgovoran i izazovan ali da uz profesionalni pristup i posvećenost nije teško, naprotiv.

„Zaista ne mogu zamisliti da radim bilo šta drugo osim ovoga. U Oružanim snagama Bosne i Hercegovine sam se pronašla. Nekako sam ojačala svoj karakter i ličnost. Pored toga što smo obučeni da odgovorimo svim vojnim zadacima, nerijetko iskazujemo i humanost, te služimo našim građanima u vanrednim situacijama kao što su požari, poplave i veliki snijegovi. Lijep je osjećaj pomagati drugima, i znati da se uz nas osjećaju sigurnije“, kaže Tanja Krstović.

(Nezavisne)