Vijesti 08.09.2016.

(VIDEO) Banjalučanke organizovale prikupljanje pomoći samohranoj majci

ČITANJE: 1 minuta

Samohrana mama našla se u teškoj situaciji. Sa djetetom od devet godina ostala je i bez krova nad glavom.

Dobre žene pritekle su u pomoć i našle joj smještaj. Na tome nisu stale, odlučile su da ovoj mami pomognu koliko mogu. Idintet žene nisu htjele da otkrivaju, ali su odlučne u svojoj namjeri.

“Slučajno smo putem interneta, na Fejsbuku našli djevojku, sestra joj je ostala bez krova nad glavom, samohrana je majka, ima dječaka devet godina. Odlučile smo joj pomoći na taj način da smo u grupu mame Banjaluka.., znate o čemu je riječ. Tamo smo objavile, žene su se odazvale”, kaže Dragana Ritan, ogranizator.

Dosta žena se odazvalo, pa je klupa u parku Petar Kočić postala štand. Ujedinjenim snagama, mame prodaju stvari iz svog ormara i nesesera, a za one koje nisu u prilici da kupe nešto, svakako mogu donirati stvari za dječaka i njegovu majku, ali i da upotpune štand. Humane žene do sada su zadovoljne.

“Tu iza nas već možete da vidite, žene su već dolazile. Donosile su, svaka što je nešto mogla da donese, nešto je i novca skupljeno, pa ćemo se potruditi da obezbijedimo, bar djetetu osnovno”, ispričala je Ritan.

Samohrana mama je našla krov nad glavom, ono osnovno za život, obezbijedile su ove humane žene. Kažu neće stati i poručuju svima da su svi dobro došli u ovoj humanoj akciji.

(ATV)