Magazin 11.12.2017.

(VIDEO) Banjaluka “popunjena” za Novu godinu

ČITANJE: 2 minute

Smještajni kapaciteti u Banjaluci za novogodišnje praznike skoro da su potpuno popunjeni. Nastupi velikih regionalnih muzičkih zvijezda, zakazani za doček Nove godine u gradu na Vrbasu, i te kako su privukli više turista nego inače.

U banjalučkim hostelima i hotelima sobe su rezervisane i mjesecima unaprijed iako najveće interesovanje vlada u proteklih nekoliko sedmica.

– Iako smo na tržištu tek par godina u suštini svake godine imamo istu situaciju a to je da se početkom godine bukira smještaj za kraj tekuće godine. Tako da je i ovaj put bila ista situacija. Znači odmah u januaru se u našem slučaju bukira za kraj decembra odnosno za Novu godinu i dan, dva poslije Nove godine – rekao nam je Milan Stojak, direktor hotela “Jelena”.

– I kod nas su svi kapaciteti već popunjeni, od prije dvije ili tri sedmice. Uglavnom su to gosti iz regiona. Slovenija, Hrvatska i Srbija. A što se tiče popunjenosti od 30. decembra do 1. januara je već sve rezervisano. Za ostale dane prije i poslije praznika ima još slobodnih mjesta – otkrila nam je Jelena Dojčinović, predstavnik hostela “Em”.

Zainteresovanost u proteklih nekoliko mjeseci upućuje da je Banjaluci potreban dodati smještajni kapacitet, kažu u Turističkoj organizaciji grada Bnajaluka. 1 929 kreveta je registrovano u Banjaluci kao zvanični smještaj, a sve aktuelnije postaju i ponude stan na dan.

– Neka pretpostavka je da takvih kapaciteta ima i preko hiljadu ležajeva, što predstavlja 50 odsto registrovanih kapaciteta . Tako da ove godine očekujemo veliku posjetu i vjerujem da će to građani i tursitička privreda da osjete u gradu Bnajaluci – rekao nam je Mladen Šukalo, samostalni stručni savjetnik u Turističkoj organizaciji grada Banjaluka.

Turisti u Bnajaluci najčešće dolaze iz regiona. Na prvom mjestu su gosti iz Srbije, a odmah iza su Slovenci. Ono što je ove godine posebno privuklo pažnju jeste niz aktivnosti najavljenih za doček Nove godine.

Prije svega tu je trodnevna proslava na otvorenom, na Trgu Krajine, gdje će nastupiti pjevači poput Srega Ćetkovića, Ivane Peters i članovi grupe Lexington. Naravno 31. decembra u prostoru “Drama Arena” zakazan je koncert jedne od najvećih balkanskih zvijezda, Svetlana Ceca Ražnatović, a dan kasnije nastupiće i Aca Lukas. Pored toga lokali, restorani i hoteli organizovaće svoje proslave tako da će svakako biti mnogo toga u ponudi za turiste ali i Banjalučane.

(srpskacafe)