(VIDEO) Berluskonijeva plavuša tvrdi da joj je podmetnuto 24 kg kokaina

FEDERIKA
FEDERIKA
Italijanska policija uhapsila je Federiku Galjardi (34), glamuroznu plavušu koja je bila pratilja nekadašnjeg premijera Italije Silvija Berluskonija na njegovim sastancima sa svjetskim liderima, jer je u njenom koferu pronađeno čak 24 kilograma kokaina.

Federika Galjardi tvrdila je da joj je smješteno.

Iako se hapšenje Galjardijeve, koja je zbog svojih bijelih dnevnih kombinacija dobila nadimak “Bijela dama”, dogodilo još 2014. godine, video snimak se pojavio tek juče. Na njemu se vidi kako pripadnici italijanske policije na rimskom aerodromu iz kofera berluskonijeve saradnice vade čak 24 kilograma kokaina.

Svi detalji o hapšenju pojavili su se tek nedavno, a ovaj slučaj nije bio medijski eksponiran. Možda je razlog za tako nešto i činjenica da je Galjardijeva za ovako težak prekršaj dobila samo tri i po godine zatvora.

– Nisam znala. Kofer mi je pun stvari. To nije moje, neko mi je smjestio – rekla je Galjardijeva policajcima dok su joj stavljali lisice.

Sudija u Napulju je osudio Galjardijevu i još 25 članova organizovane grupe krijumčara, koji su švercovali narkotike preko Južne amerike, Španije i Holandije. Operativna baza bila im je u Napulju. Kokain koji je “Bijela dama” krijumčarila došao je iz Karakasa, a bio je namjenjen Kamora klanu.

Federika Galjardi je bila Berluskonijeva saradnica u vrijeme njegovog premijerskog mandata, a pratila ga je na svim važnim sastancima, poput onog na zasedanju G8 u Torontu 2010. godine. Govori tri jezika, a kandidovala se za kabinet guvernera Lacija.

(NN, novi.ba)

RADOJIČIĆ: Nove školske dvorane na Starčevici i Laušu

Grad Banja Luka je u posljednje tri godine preduzeo brojne aktivnostti na obnovi školske infrastrukture na cjelokupnom području Banje Luke, uključujući i seoske škole, a u ovoj godini nac očekuje još jedan veliki projekat – izgradnja nove sporske dvorane za Osnovnu školu “Branko Radičević” na Starčevici, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Ukazali se u Bratuncu: Ipak aktivisti PDP-a, a ne „omladinci“

Alternativna televizija prenijela je da je Draško Stanivuković organizovao prevoz autobusom iz Banjaluke koji je išao za Bratunac na skup “Buđenje Srpske”. Na snimcima i fotografijama jasno se vidi da je u autobusu bilo praznih mjesta, što znači da čak ni u Banjaluci nisu uspjeli napuniti autobus.

Muzej pristupačnosti postavljen u Banjaluci

Alternativni muzej pristupačnosti  postavljen je proteklog vikenda u tržnom centu „Delta planet“ u organizaciji amputiraca UDAS Republike Srpske, s ciljem podizanja svijesti o svakodnevnim preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju. Kroz ovu vođenu alternativnu muzejsku postavku, sugrađani su imali priliku pogledati izložbu fotografija, ali i staviti se u ulogu osobe sa invaliditetom kroz

Položeni vijenci u spomen na jevrejske žrtve

Polaganjem vijenaca na jevrejsko spomen-obilježje na Novom groblju u Banjoj Luci, danas je obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta. Uz predstavnike Jevrejske opštine Banja Luka, vijenac je položio i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić. Jevrejska zajednica je na našim prostorima trajala vijekovima i iako nije bila brojna, ostavila je dubok pečat i na kulturu i

SP TRAŽI POLICIJSKU ISTRAGU: “Isključeni članovi koordinirali dolazak zatvorskih stražara na sjednicu GO”

Socijalistička partija najoštrije osuđuje jučerašnji nasilni pokušaj da se spriječi održavanje sjednice Glavnog odbora u Doboju, na kojoj su iz partije isključeni narodni poslanici Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović zbog grubog kršenja Statuta stranke i nanošenja velike štete partiji, njenim organima i našem članstvu, saopšteno je danas iz SP. U saopštenju se dodaje

ZBOG TUČE U LOKALU U CENTRU: Jedno lice uhapšeno, za drugim se traga

Siniša Šakić uhapšen je, a za Jovanom Jošilom je raspisana potraga zbog sumnje da su sinoć u restoranu „Jova bar“ u centru Banjaluke pretukli mladića, saznaje Srpskainfo. Zanimljivo je da će zbog ove tuče prijavu dobiti i vlasnik pomenutog restorana, jer tuču nije prijavio policiji. Šakić i Jošilo su već godinama poznati banjalučkoj policiji po

LUKA PETROVIĆ: Stimulativne otpremnine u Elektroprivredi RS od 22.000 KM do 50.800 KM

Generalni direktor “Elektroprivrede Republike Srpske” Luka Petrović rekao je da će se Pravilnik o stimulativnim otpremninama i ekonomsko-socijalnom zbrinjavanju zaposlenih u elektrodistributivnim preduzećima primjenjivati jedinstveno za svih pet distributivnih preduzeća, a otpremnine će iznositi od 22.000 KM do 50.800 KM. Petrović je napomenuo da poziv za stimulativne otpremnine na snagu stupa 31. januara i da