Vijesti 02.12.2015.

(VIDEO) Berluskonijeva plavuša tvrdi da joj je podmetnuto 24 kg kokaina

ČITANJE: 1 minuta
FEDERIKA
Italijanska policija uhapsila je Federiku Galjardi (34), glamuroznu plavušu koja je bila pratilja nekadašnjeg premijera Italije Silvija Berluskonija na njegovim sastancima sa svjetskim liderima, jer je u njenom koferu pronađeno čak 24 kilograma kokaina.

Federika Galjardi tvrdila je da joj je smješteno.

Iako se hapšenje Galjardijeve, koja je zbog svojih bijelih dnevnih kombinacija dobila nadimak “Bijela dama”, dogodilo još 2014. godine, video snimak se pojavio tek juče. Na njemu se vidi kako pripadnici italijanske policije na rimskom aerodromu iz kofera berluskonijeve saradnice vade čak 24 kilograma kokaina.

Svi detalji o hapšenju pojavili su se tek nedavno, a ovaj slučaj nije bio medijski eksponiran. Možda je razlog za tako nešto i činjenica da je Galjardijeva za ovako težak prekršaj dobila samo tri i po godine zatvora.

– Nisam znala. Kofer mi je pun stvari. To nije moje, neko mi je smjestio – rekla je Galjardijeva policajcima dok su joj stavljali lisice.

Sudija u Napulju je osudio Galjardijevu i još 25 članova organizovane grupe krijumčara, koji su švercovali narkotike preko Južne amerike, Španije i Holandije. Operativna baza bila im je u Napulju. Kokain koji je “Bijela dama” krijumčarila došao je iz Karakasa, a bio je namjenjen Kamora klanu.

Federika Galjardi je bila Berluskonijeva saradnica u vrijeme njegovog premijerskog mandata, a pratila ga je na svim važnim sastancima, poput onog na zasedanju G8 u Torontu 2010. godine. Govori tri jezika, a kandidovala se za kabinet guvernera Lacija.

(NN, novi.ba)