Magazin 21.11.2015.

(VIDEO) Billy Agić poklanja bubreg preko Fejsbuka?!

ČITANJE: 3 minute
1924462_10205308267523728_8691971383619309191_n
Najpoznatiji BiH vloger Billy Agic odlučio se na nesvakidašnji čin – da pokloni nekom bubreg, a svoju želju je juče podijelio sa prijateljima na Fejsbuku.

On je zamolio sve svoje prijatelje da status, u kojem je izrazio želju da pokloni svoj bubreg nekom kome je prijeko potreban, prenesu u što većem broju kako bi vidjelo što više ljudi.

Za manje od 24 časa status je “lajkovalo” 8.165, a podijelilo 2.370 osoba. Reakcije su uglavnom pozitivne, a podršku je dobio od više stotina ljudi.

“Ljudine kakve nema nadaleko”, “Svaka čast, respekt”, “Ja sam ostao bez riječi”, “Respekt veliki čovječe”, “Svaka čast, prvi put sam ovo u životu vidjela i pročitala”… samo su neki od komenatara na Fejsbuku.

Šta je to Billy napisao prenosimo vam u potpunosti:

” Nakon dugog razmišljanja i gledanja u bol neke jadne dječice kojoj se sakupljaju novci za kupovinu bubrega ja sam odlučio da nekome poklonim svoj bubreg… Eto da ne dužim više neki će reći ovaj čovjek je lud ili poremećen ali reći ću vam da sam oduvijek sanjao da nekome i nekako na neki način spasim život… Ovo je moj način i zato želim da nekome spasim život na ovaj način…
Ja ne znam koja je procedura i kako se to radi i šta je potrebno da se nekome donira bubreg ali onaj ko traži bubreg sigurno ce znati kako to sve ide… Bubreg isključivo želim da doniram nekom djetu ili mlađoj osobi kojoj je život tek počeo i treba da se naživi u na ovom dunjaluku… Zamoliti ću vas SVE da razmijenite ovaj status na vas profil da bi na taj način ovaj status vidio ili vidjela baš ta osoba kojoj bubreg treba ili da ovo sve pročita majka koja svom dijetetu na sve načine traži spas… Na ovaj korak sam se odlučio ne samo zbog toga sto sam sanjao da nekome spasim život već i zbog toga što sam u ovom životu prošao baš sve i dobro i loše… Na ovakav korak sam se odlučio jer imam osjećaj da je moj život već odavno prestao da traje i da ima neki značaj nekome i nečemu na ovom dunjaluku… Hvala svima koji su ovo pročitali i podijelili na svoj profil… P.S samo ću vam reći da kroz ovaj život prije svega trebate biti insan i ostalo uopšte nije ni bitno jer sve bude i prodje- napisao je on.

Inače, ovo nije prvo humano djelo poznatog vlogera. On je u posljednjih pet godina organizovao preko 50 apela za pomoć bolesnima, pomogao je dječaku na kojeg je palo drvo, nepokrenoj djevojci koju su svi zaboravili, siromašnom penzioneru, tročlanoj pororodici, a zbog svih nevjernih Toma dokumentovao na svom Fejsbuk profilu.

Ako ne znate ko je Billy Agić pogledajte video:

(Banjaluka.net)