Sport 13.12.2015.

(VIDEO) Borba godine trajala 13 sekundi: Mekgregor patosirao Alda

ČITANJE: 1 minuta
Mekgregor
Irac brutalnim krošeom poslao u carstvo snova brazilskog borca.

A, trebalo je to da bude spektakl za sve UFC sladokusce.

Gledaoci koji su desetak sekundi kasnije stigli na glavnu borbu večeri u Las Vegasu, ako je uopšte bilo takvih, propustili su da vide spektakularni nokaut Irca Konora Mekgregora, koji je za samo 13 sekundi “borbe godine”, poslao na patos Brazilca Žozea Alda i tako ujedinio titule u pero kategoriji UFC šampionata.

Sjajni Irac je ujedno i postavio novi svjetski rekord po vremenu slanja protivnika u “horizontalu”, jer niko prije njega na tom nivou takmičenja, nije brže nokautirao rivala.

– Ništa snaga, samo preciznost – opisao je trenutak odluke Mekgregor. Trenutak kada je iskoristio početnu nepažnju protivnika i zadao mu silovit udarac u bradu i njime poslao Brazilca na pod, a onda se pobrinuo da tamo i ostane sa još dva udarca u glavu.

– Ništa ni brzina, samo tajming. To je sve što je potrebno – likovao je Irac poslije superiorne pobede, još jedne u nizu u njegovoj sjajnoj karijeri.

I zaista, ni oni najveći optimisti među njegovim navijačima nisu ni slutili da će Mekregor za tili čas da “sredi” odličnog Alda, koji je platio ceh brzom otvaranju protiv rivala koji takve poklone ne prašta. Irac je brzom eskivažom u stranu izbjegao prvi udar protivnika i onda snažnim zamahom zadao koban udarac Brazilcu.

Zanimljivo je da je Aldo samo djelić sekunde poslije Mekgregora uputio kroše, ali je u trenutku kada je njegova ruka pala na lice Irca, njegova brada već bila “pukla”.

https://youtu.be/epmyCLfOjig

(Dnevnik/ATV)