Vijesti 12.04.2016.

(VIDEO) Cijelo odjeljenje se ošišalo u znak podrške bolesnom drugaru

ČITANJE: 2 minute
osisani_800
Dječaci iz odjeljenja VII-1 Osnovne škole “Knez Lazar” iz Donje Gušterice, na Kosovu i Metohiji, pokazali su svima šta znače drugarstvo i humanost. U znak solidarnosti sa svojim drugom Stefanom, koji boluje od malignog oboljenja štitne žlijezde, ošišali su se do glave, kako se nakon povratka sa terapije njihov drug bar donekle ne bi osjećao neprijatno.

Ovu akciju su realizovali uz podršku odjeljenjskog starešine, ali i ostalih učenika ove škole.

– Dao sam prijedlog, pošto je naš drug bolestan da se svi ošišamo da bi mu pružili podršku – rekao je za 021 Jovan Jovanović, Stefanov drug.

Drugi kaže da su na ovaj način željeli da mu pokažu da se ne razlikuje od nas.

– Željeli smo da mu pružimo moralnu podršku da istraje u tome – kaže Dušan Ničić, dok je Nikola Filić dodao da na ovaj način žele da mu pokažu da to može svakom da se desi i da je to izlječivo.

Stefanovi roditelji nisu mogli da skupe snage i govore o bolesti svog djeteta, ali je mali Stefan pokazao da je veliki borac i u telefonskom razgovoru rekao da je u kontaktu sa drugovima i da zna da su mu priredili iznenađenje, napominjući da jedva čeka da se nađe s njima.

– Često se čujem sa svojim drugarima, znam da su mi priredili neko iznenađenje, ali ne znam o čemu je reč. Trenutno sam u bolnici u Beogradu sa roditeljima, terapija djeluje, doktori su dobri prema meni i nadam se da ću za nekoliko dana biti na Kosovu, da ću se vratiti svojoj kući, školi i drugovima – rekao je Stefan Tomić za “RTK live”.

 

Stefanovo liječenje iziskuje i veće troškove, ali za prikupljanje bilo kakve novčane pomoći neophodan je zahtjev i odobrenje roditelja, ističe direkor škole.

– To ne može bez roditelja, ne bih volio da uvrijedimo nekoga. Neka od vas potekne inicijativa, ako su roditelji spremni, neka upute zahtjev školi, a mi bismo taj zahtjev sproveli i u matičnoj, ali i drugim školama – objašnjava direktor Milorad Filipović.

Mjesto u prvoj klupi do zida u učionici VII-1 je prazno, a drugovi nestrpljivo čekaju Stefana da im se pridruži.

Pogledajte video:

(balkanspress.com)