Sport 09.09.2015.

(VIDEO) Crnogorski košarkaš Nikola Mirotić žali zbog cijepanja srpske zastave

ČITANJE: 1 minuta
mitoric

Nikola Mirotić, reprezentativac Španije Podgoričanin rođen 1991. godine, napravio je skandalozan potez u utorak uveče posle utakmice u kojoj je njegova reprezentacija poražena od Italije na Evrobasketu u Berlinu.

Mirotić je krenuo ka svlačionici iznerviran i na ulazu u tunel naišao na navijače Srbije koji su mahali zastavom svoje zemlje.

Mirotić je zgrabio srpsku trobojku i povukao je. Bijeli dio ostao mu je u ruci, pocepan.

Na insistiranje srpskih novinara, portparol španske reprezentacije Ibon Lande je pokušao da dovede Mirotića kako bi obrazložio svoj postupak, ali se Crnogorac nije pojavio.

Umesto njega Lande je rekao.

– Uvjeren sam u to da Mirotić nije znao da je u pitanju srpska zastava, da nije vidio da se o njoj radi. To mi Nikola nije rekao, ali sam uvjeren da je tako bilo, jer Mirotić jako dobro zna šta taj potez znači i kako bi to moglo da bude protumačeno- rekao je Lande.

Vrlo brzo nakon toga Mirotić je na svom Tviter nalogu napisao da mu je jako žao i da nije imao pojma da se radi o zastavi.

– Duboko žalim zbog svoje reakcije koju sam imao po završetku utakmice, ali ni u jednom trenutku nisam shvatio da je bila zastava, a još manje zastava Srbije. Gledao sam u pod kada mi je što palo na lice. Nikada ne bih uvrijedio nijedan simbol zemlje”, napisao je Mirotić.

(Kurir)