Magazin 20.05.2019.

(VIDEO) Deni Karalić objavio video-singl za “200 miliona tona betona”

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki saksofonista Deni Karalić objavio je novi singl, a u pitanju je numera “200 miliona tona betona”, koja je dobila i prateći video-spot.

Nova pjesma stiže nakon singlova “Pravda”, “Sloboda” i “Borba”, a sve kompozicije će zaokružiti EP pod nazivom “Revolucija”, koji potpisuju Deni & Prijatelji.

– Spot sam snimio sa svojom djevojkom Ninom Vasilić, tako što smo se vozili po gradu i snimali, a gdje god da smo se našli bilo je materijala. Ideja mi je bila da jednostavno obiđem gradilišta po Banjaluci i da video-zapisom dam do znanja da tu ima mnogo više od 200 miliona tona betona – navodi Deni.

Dodaje da je htio da spot bude jednostavan i da izgleda upravo onako kako ga je i zamislio, a da je zatim uslijedila montaža uz pomoć prijatelja Željka Žilića i Marka Vukosava.

– Inspiraciju za tekst dobio sam još 2012, kada su se dešavali protesti protiv rušenja tzv. Picinog parka, na čijem mjestu, nažalost, počiva neka zgradetina ispred koje se danas gradi još jedna. Pjesmu sam svirao sa “Post Scriptumom”, ali je nismo nikada snimili, pa sam pomislio da bi sjajno sjela na “Revoluciju”. Tako je i bilo, samo sam napravio drugačiji aranžman i dopisao još teksta prošle godine – kaže Deni.

Inače, “200 miliona tona betona” je snimljena u akustičnom rege duhu sa gitarom, ukuleleom i brojnim udaraljkama, za koje je bio zadužen Asmir Turčinhodžić. Nataša Žarković je odsvirala ukulele i pjevala, a Deni je snimio gitaru, saksofon, bas i pjevao uz Natašu.

Miks i mastering Deni potpisuje zajedno s Desimirom Škorićem, a sve je snimljeno u Post Scriptum Sound studiju (PSSST) u periodu od jula 2018. do maja 2019.

– Naučio sam da je najbolje primjer dati svojim djelom. Ovom pjesmom želim da dam svoj doprinos i da koliko-toliko pokušam doprijeti do svijesti ljudi kako bi obratili pažnju na svijet oko sebe, jer nisu jedini. Kako kaže Mahatma Gandi: “Budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu” – zaključuje Deni.

(Srpskainfo)