Vijesti 01.01.2016.

(VIDEO) Doček Nove godine u regionu

ČITANJE: 1 minuta
nova

I Srbija je slavila. Uprkos hladnoći i minusu, u Beogradu se okupio veliki broj građana i turista, koji su novogodišnju noć proveli u restoranima i klubovima, a najviše ih je bilo na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne Skupštine.

Doček je počeo koncertom Tropiko benda, atmosferu je, na temperaturi ispod nule, zagrijao Stiven Sigal, a u Novu godinu Beograđani su ušli sa Lepom Brenom. Spektakularan vatromet se mogao vidjeti i iznad Savamale.

Na novosadskom Trgu slobode nastupali su rokenrol bendova. Više od 20.000 Kruševljana dočekalo je Novu 2016. godinu u izvanrednoj atmosferi uz folk pjevačicu Cecu Ražnatović na Trgu kosovskih junaka. Na Zlatiboru su posjetioce zabavljali Sergej Ćetković i trubači.

Nova godina dočekana je i na Kosmetu. Tamo nije bilo organizovanog dočeka pa je većina građana Prištine, Kosovske Mitrovice, Leposavića i Gračanice slavilo u kafićima i restoranima ili u krugu porodice.

beorad

U Prištini je, od posljedica upotrebe pirotehničkih sredstava, lakše povrijeđeno oko 15 građana, među kojima i jedno dijete.

Veselo i uz vatromet i mnogobrojni Zagrepčani i turisti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Јelačića. Na organizovanom dočeku, na glavnom zagrebačkom trgu, građane je zabavljala Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.

Na dubrovačkom Stradunu se skupilo gotovo 10.000 Dubrovčana i brojnih turista koji su uživali uz Severinu.

(RTRS/Agencije)