Sport 15.11.2015.

(VIDEO) Đoković i Nišikori pred današnji meč u Londonu progovorili jedan o drugom

ČITANJE: 1 minuta
novak-djokovic
Novak Đoković i Kei Nišikori od 15 časova igraju meč prvog kola “Sten Smit“ grupe na završnom Mastersu u Londonu.

Do sada su se sastali šest puta, srpski teniser vodi sa 4-2 u pobjedama, a dobio je i jedini okršaj ove sezone – 6:3, 3:6, 6:1 u Rimu.

Prošle godine dva puta su igrali u dvorani i oba puta je Đoković pobijedio – u Parizu sa 6:2, 6:3, a baš u Londonu sa 6:1, 3:6, 6:0.

– Ovo je veoma poseban događaj, organzovan na veoma visokom nivou – kruna svih dešavanja tokom godine, a ujedno i njen kraj. Svi želimo na najbolji način da završimo sezonu – kaže Novak.

Srpski teniser trostruki je uzastopni šampion na završnom Mastersu, a slavio je još 2008. godine, a Keijev najbolji rezultat jeste polufinale prošle sezone.

– Ono što je nevjerovatno je njegova konstantnost. Izgubio je samo nekoliko mečeva ove godine i ostaje fokusiran sve vrijeme. Mislim da je njegova koncentracija zapanjujuća – on je najteži igrač sa kojim trenutno možete da se susretnete – rekao je Nišikori.

U drugom meču “Sten Smit“ grupe od 21 čas sastaju se Rodžer Federer i Tomaš Berdih, a u ponedjeljak su na programu mečevi u “Ilija Nastase“ grupi – od 15 sati igraju Endi Mari i David Ferer, a u večernjem terminu igraju Stan Vavrinka i Rafael Nadal.

Pogledajte izjave i jednog i drugog igrača:

(dnevno.rs)