Vijesti 26.03.2016.

(VIDEO) Edukativno predavanje dr Ranka Rajovića u Modriči

ČITANJE: 2 minute
RANKO RAJOVIC

dr Ranko Rajović, autor NTC programa gostovaće u Modriči u utorak 29. marta u organizaciji Sportskog kluba ”MD KLINCI“ .

Dr Rajović će u Modriči održati NTC seminare (Nikola Tesla centar – sistem učenja)  koji su namijenjeni vaspitačima, učiteljima i roditeljima, ali i predavanje u trajanju od 90 minuta za sve zainteresovane.

NTC Seminari

Na seminaru se obrađuju teme o razvoju sposobnosti za učenje, o značaju rane stimulacije za motoričke i kognitivne sposobnosti, praktične aktivnosti tokom kojih učesnici ovladavaju NTC tehnikama.

Biće održano pet radionica po 45 minuta u OŠ ”Sutjeska” u Modriči , a svi koji žele da budu učesnici radionica neka se jave na broj 065/690-890.

Radionice finansiraju sami učesnici (50 KM po osobi), a svi koji su u mogućnosti, kako vremenski, tako i finansijski, ne bi trebali propustiti ovu priliku. Početak radionica je u 11:30 časova u jednoj od učionica OŠ ”Sutjeska”. Broj mjesta na radionicama je ograničen.

Predavanje 

Predavanje je poklon kluba roditeljima naših članova, kao i svim mladim i budućim roditeljima iz Modriče i regiona.

Održaće se u poslijepodnevnim časovima nakon održanih seminara, a namijenjeno je upravo roditeljima, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima i svima koje žele da čuju kako učenje učiniti lakšim i zanimljivijim.

Predavanje će se održati u sali ”Srpskog kulturnog centra” Modriča u 18:30 časova.

Ranko Rajović

Dr Ranko Rajović je ljekar specijalista interne medicine, saradnik UNICEFA-a za ranu edukaciju, predavač na fakultetima u nekoliko država.

Osnivač je i predsjednik Mense Srbije u dva mandata, dugogodišnji član Borda direktora svjetske Mense (2000-2010) i predsjednik Komiteta za darovitu djecu svjetske Mense (2010-2012).

Na kongresu Mense Internešnl, održanom na Novom Zelandu krajem oktobra 2010. godine, odlučeno je da osnivač Mense Srbije, doktor Ranko Rajović iz Novog Sada, bude imenovan za predsjednika Komiteta svjetske Mense za darovitu djecu.

Ova počast uslijedila je poslije višegodišnjeg bavljenja doktora Rajovića darovitom djecom i programima u vezi sa darovitošću najmlađih.

NTC (Nikola Tesla centar) sistem učenja je sistem kreativnog učenja baziran prvenstveno na aktivnostima koje razvijaju mozak, a poslije na igrama koje podstiču djecu na razmišljanje, a namijenjen je roditeljima, vaspitačima, učiteljima i nastavnicima.

Više o NTC sistemu učenju na www.ntcucenje.com

– Veliku zahvalnost iskazujemo direktoru OŠ ”Sutjeska” na ustupanju školskog prostora, kao i direktoru ”Srpskog kulturnog centra” na ustupanju sale i prateće opreme. Na plakatu koji je na dnu članka možete pogledati teme radionica i predavanja- saopšteno je iz Sportskog kluba “MD KLINCI”.

(Banjaluka.net)

plakat cirilica Ranko Rajovic