Sport 03.12.2015.

(VIDEO) FIFA: Upoznajte srpskog Mesija

ČITANJE: 2 minute
ZIVKOVIC
Poslije brojnih svjetskih medija, i Svetska fudbalska federacija je predstavila fudbalera Partizana Andriju Živkovića kao srpskog Lionela Mesija.

Živković je oduševio svijet svojim igrama na Svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu, gdje je omladinsku reprezentaciju predvodio do najvećeg uspjeha u istoriji srpskog fudbala. ’Orlići’ su u junu postali svjetski šampioni pobjedivši veliki Brazil u finalu poslije produžetaka.

18-godišnji srpski fudbaler ističe da i dalje vjerovatno nije svjestan šta je zajedno sa saigračima postigao.

– Prošlo je mnogo vremena, stvarno je nevjerovatno šta smo uradili. Ispisali smo nove stranice istorije srpskog fudbala i bilo je to sjajno iskustvo i veliki korak za moju dalju karijeru. Mislim da je svima san da igraju sa Brazilom u finalu, a nama se on ispunio- rekao je Živković za FIFA TV.

U prilogu televizije vladajućeg tjela svjetskog fudbala o Živkoviću su pričali Miodrag Radović, pomoćnik direktora Partizanove omladinske škole, bivši potpredsjednik Partizana Ljubiša Tumbaković, njegov bivši trener Zoran Milinković i kapiten ’crno-bijelih’ Stefan Babović.

– Odmah je pokazao da može da bude vođa nove generacije fudbalera, definitivno je bio zapažen- istakao je Radović.

Tumbaković je istakao da se odmah po Živkovićevom dolasku u Partizan vidjelo da će biti zvijezda.

– Njegova reakcija i refleksi su bili fantastični. Tehnički je bio skoro savršen. Njegov talenat i ličnost su nam pokazali da bi mogao da bude prava zvijezda Partizana- naglasio jeTumbaković.

Milinković se složio sa Tumbakovićem i dodao da ima sve karakteristike modernog igrača koji bi mogao da uspije.

– Jedan je od najtalentovanijih igrača svoje generacije, to je definitivno pokazao na Svjetskom prvenstvu. Ima nevjerovatan dribling, sjajan je sa loptom, ima odličnu lijevu nogu i jak šut. Nepredvidiv je i teško ga je pročitate- istakao je Milinković.

Iako ga mnogi porede sa Mesijem, Babović ga je uporedio sa holandskim reprezentativcem i fudbalerom Bajerna, Arjenom Robenom.

– Tehnički je savršen, podsjeća me na Robena. Skroman je igra pravi duh, ne misli samo na sebe, već želi da postigne gol- rekao je Babović.

Tumbaković je s druge strane istakao da Živkovića ne bi trebalo porediti sa drugim fudbalerima, a mladi igrač Partizana priznaje da mu poređenja gode.

– Ne predstavlja mi opterećenje, osjećaj je sjajan kada vas neko poredi sa takvim sjajnim igračima, ali morate da izgradite svoju ličnost i napredujete. To je za mene veliki kompliment, ali želim da izgradim svoje ime. Želim da napredujem i dajem sve od sebe na terenu. Osjećam odgovornost da treniram dobro, vodim dobar život i nastavim da napredujem- istakao je Živković.

(B92)