Biznis 07.01.2016.

(VIDEO, FOTO) Netflix stigao u BiH i Srbiju!

ČITANJE: 1 minuta
Netflix

CEO kompanije Netflix Rid Hejstings saopštio je da je ovu streaming mrežu od juče moguće pratiti u 130 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

To znači da će Netflix utrostručiti broj zemalja u kojima je moguće pratiti njihove sadržaje. Rid Hejstings je povodom toga rekao:

-Svjedoci smo rođenja nove globalne internet TV mreže. Od danas, Netflix je moguće pratiti na svim meridijanima – od Singapura do Sankt Peterburga i od San Franciska do Sao Paola. To znači da će gledaoci širom svijeta moći u isto vrijeme da prate serije i filmove na našem kanalu, i to bez čekanja, kao što je to bio slučaj do sad. Uz pomoć interneta, dajemo moć potrošačima širom svijeta da sami odlučuju šta će, kada i putem kog uređaja gledati.-

netflix2

Iz Netflixa kažu da ova platforma neće biti dostupna na Krimu, u Sjevernoj Koreji i Siriji, zbog američkih sankcija tim zemljama. Najpoznatije serije kao što su „House of Cards“ i „Orange is the New Black“, neće biti emitovane samo u onim zemljama u kojima Netflix ne posjeduje prava na njihovo prikazivanje.

Neke od zemalja u kojima je Netflix od juče dostupan su Rusija, Indija, ali i BiH i Srbija.

(B92/Press)