Vijesti 13.11.2015.

(VIDEO, FOTO) Pucnjava i eksplozije u Parizu, desetine mrtvih i ranjenih!

ČITANJE: 1 minuta
pariz-pucnjava1
U više napada koji su se dogodili večeras u Parizu ubijeno je 60 osoba, a ranjene su desetine ljudi, javljaju francuski mediji. U toku je i talačka drama u koncertnoj dvorani, ali i nova pucnjava u šoping molu!

U Parizu se večeras dogodila najmanje tri napada u kojima je ubijeno i ranjeno više desetina ljudi – pucnjava u restoranu u centru Pariza i bombaški napadi kod stadiona. Kako javljaju svjetski mediji u toku je i četvrti incident – talačka drama u koncertnoj dvorani.

U međuvremenu je došlo do pucnjave i u šoping centru.

Napadač iz restorana je navodno pucao iz kalašnjikova.

Njujork post piše da su se kod stadiona u Parizu čule dvije eksplozije tokom fudbalske utakmice između Francuske i Nemačke, kao i da je stadion bio jedna od meta napadača.

pariz-pucnjava2

Predsjednik Francuske Fransoa Oland je evakuisan sa stadiona, a tim njemačke fudbalske reprezentacije evakuisan je ranije danas iz hotela u Parizu zbog prijetnje bombom.

U toku je evakuacija stadiona gdje je poginulo najmanje pet osoba, a više ih je ranjeno. Strahuje se da bi moglo doći do ljudskog stampeda.

Svjetski mediji prenose da postoji mogućnost da je riječ o tri ili više udruženih terorističkih napada.

U međuvremenu je došlo do talačke drame u koncertnoj dvorani Bataklan u francuskoj prestonici. Prema nezvaničnim informacijama, u koncertnu salu upala su dvojica napadača koji su otvorili vatru prema publici. Unutra je više od 100 ljudi.

Policija je blokirala centar grada.

https://youtu.be/sI328Jqgy0w

(Portali, Agencije)