Magazin 12.01.2016.

(VIDEO) “Hladno pivo”: Objavili spot za pjesmu “Lijepa riječ”

ČITANJE: 1 minuta
HLADNO-PIVO
Malo ljubavi, malo svađe, malo tuge, malo sreće – život jednog para prikazan u nešto manje od 4 minute – tako bi se mogao opisati novi spot Hladnog piva.

Nakon singlova “Vjeruj u mene” i “Firme” koji su predstavljeni po izlasku albuma “Dani zatvorenih vrata“,  te nakon fanovske pjesme i videospota “Mojoj majici”, došao je red na jednu laganu, umirujuću, ljubavnu pjesmu Hladnog piva – “Lijepa riječ“.

Sama atmosfera pjesme pretočila se odlično u atmosferu spota, za šta je zaslužna mlada i talentovana ekipa koja polako ali sigurno osvaja svijet hrvatske kinematografije – rediteljica, Sonja Tarokić, te glumci Tihana Lazović i Igor Kovač, saopšeno je iz Sarajevo Diska.

– Lijepa riječ spada u one malo netipične pjesme Hladnog piva, mogli bi je okarakteriziovti kao baladu o dvoje dosta temperamentnih ljudi . Htjeli smo raditi s novim licima iz filmskog svijeta pa je odluka pala na Sonju Tarokić, koja je onda za glavne uloge predložila Tihanu Lazović i Igora Kovača, što nam je zazvučalo kao smislena cjelina – kazao je Mile Kekin, frontmen grupe Hladno pivo.

Sa pjesmom i spotom “Lijepa riječ“ Hladno pivo ulazi u 2016. godinu i najavljuju užurbani radni tempo koji ih čeka.

Slijede najava novih datuma i koncerata, nastavak turneje, priznanja i dodjele nagrada, puno lijepih trenutaka i još dobre muzike.

(Faktor.ba)