Sport 14.02.2016.

(VIDEO) Hrvatski mediji napali Đokovića zbog „Vidovdana“: Pjevao četničke pjesme!?

ČITANJE: 1 minuta
nole
Novinar “Jutarnjeg lista” traži od Evrolige da izbaci Crvenu zvezdu iz daljeg takmičenja, a od ATP-a da bar novčano kazni Novaka…

Naime, Novak Đoković je odlučio da podrži klub koji voli, došao je na utakmicu Crvene zvezde i Cedevite (94:74) i bio uz ekipu u velikoj pobjedi. Ali, ono što su hrvatski mediji, tačnije ono što je „Jutarnji list“ uz pomoć „Sportskih novosti“ napisao poslije toga je zaista nečuveno.

Zahtijevali su od ATP-a da kazni Novaka, ali i od Evrolige da izbaci Crvenu zvezdu iz tog takmičenja, zbog uvrijedljivih pjesama na račun Hrvatske koje su pjevali navijači crveno-bijelih.

A, u svemu tome se našao i Nole koji jeste pjevao, ali samo i isključivo navijačke pjesme koje nisu pogrdne, a snimak koji su objavili pod naslovom “Orgije primitivizma, Đoković protiv Cedevite pjeva četničke pjesme” sve govori. Naime, na istom tom snimku se jasno vidi prvi reket planete koji pjeva tradicionalnu pesmu „Vidovan“.

Da stvar bude još nejasnija, u tekstu su provukli izjavu kapitena Cedevite Mira Bilana koji je pohvalio atmosferu.

– Da imamo upola ovakav domaći teren, dobili bismo daleko više utakmica u Evroligi- rekao je on.

Autoru teksta je izgleda toliko zasmetala ubjedljiva pobjeda Zvezde i podrška najboljeg tenisera svijeta da je na kraju teksta napisao:

“Ako je Šimunić zbog gluposti na “Maksimiru” suspendovan doživotno onda bi Zvezdu trebalo izbaciti iz Evrolige, a ATP bi Novaka trebalo bar novčano da kazni, jer je primjećen kako u jednom momentu pjeva „Stražama generala Draže“ – navodi autor koji gotovo sigurno nije bio među predstavnicima medija u „Pioniru“.

(Novosti.rs)