Vijesti 23.02.2016.

(VIDEO) I Vučić reagovao na apel mladog Beograđanina za pomoć

ČITANJE: 2 minute
Nenad pavlovic
Nenad Pavlović (16) iz Novog Beograda juče je objavio video na Jutjubu kojim je u roku od par sati podigao društvene mreže na noge, do te mjere da je čak i premijer Srbije Aleksandar Vučić reagovao na Tviteru.

Nenad boluje od jako rijetke bolesti krvi, paroksizmalne noćne hemoglobinurije (PNH), i zbog toga mu je potreban izuzetno skup lijek. Postoji samo jedan lijek za ovo oboljenje i, kako sam Nenad kaže, rijetko ko može da ga priušti.

On je zbog toga odlučio da se obrati javnosti, ali ne onako kako smo navikli.

Ono što njegovu priču razlikuje od svih ostalih jeste činjenica da neće da otvori žiro-račun i prikuplja sredstva za lečenje, već samo da postavi jedno pitanje našem državnom vrhu.

– Meni nije cilj da otvorim žiro-račun u nadi da će ljudi prikupljati novac, jer to rješenje nije permamentno. Meni je potrebna dostupnost lijeku do kraja života. Tokom prošle godine kontaktirani su svi nadležni, ali naravno do dana današnjeg sve je prepleteno i srž je ista – nema novčanih sredstava. Zato želim da pitam državni vrh da li je to istina, da li nema novca za moje lječenje i hoće li iko preduzeti nešto. Jer, kao državljanin Srbije i pod zdravstvenim osiguranejm smatram da je korektno da se lječim ovdje – priča Nenad u iskrenom videu.

On objašnjava da se na ovakvu vrstu eksponiranja riješio jer mu je to jedino ostalo.

– Molim vas da podjelite ovaj video kako bi došao do onog koji treba da ga pogleda i da dokaže da Srbija stvarno vrijedi, tako što će pomoći svojoj djeci, kako meni tako i drugima – zaključuje Nenad.

U roku od nekoliko sati, video je napravio pravi bum na društvenim mrežama, a izgleda da je ipak uspio da dođe do samog vrha države.

Jer, i sam Aleksandar Vučić je video Nenadovo obraćanje i obećao da će uraditi sve što može.

tvit_1000x0

Pogledajte kako se Nenad obratio državnom vrhu Srbije!

(24 sata.rs)