Vijesti 07.01.2016.

(VIDEO) ISIL poslao novu prijetnju Balkanu: Ubijajte u BiH i Srbiji, za kalifat

ČITANJE: 2 minute
isil
U najnovijoj pretnji Islamska država (ID) prijeti da će Nalkan postati mjesto s kojeg će pokoriti Evropu. “Pokorićemo hriršćanske zemlje, ubijati i trovati, i osloboditi svoju braću, a sve u ime Alaha”, poručuju na snimku objavljenom na zvaničnom kanalu ID “Al Hayat-u”.

-To je zemlja poznata po moćnim planinama u kojima su vjekovima žarile žestoke borbe. Sada je postala novi front za muslimane, novi štit protiv krstaške Evrope- navodi se na početku video-snimka pod nazivom “Honor is in jihad” (čast je u džihadu).

Narator na engleskom jeziku hvali militante ID kao hrabre vojnike i zove ih “Alahovom vojskom”.

U snimku se pojavljuje i nekoliko bosanskih džihadista, među njima i džihadista pod imenom Abu Džihad, koji na bosanskom jeziku zahvaljuje Alahu.

-Hvala uzvišenom Alahu na blagodatima koje nam je podario. Hvala uzvišenom Alahu koji nas je spojio s našom braćom iz svih djelova svijeta. Nama je čast i ponos da se predstavimo da smo porijeklom s balkanskih područja- govori Džihad na snimku. Pozivajući se na Alahove reči tvrdi da džihaditi moraju da “izbave narod milom ili silom iz tame na svjetlo”.

Kasnije se u videu pojavljuje još boraca iz područja BiH, a svi redom pozivaju na džihad i rat.

-Ako treba postavite im eksplozive u automobile, stavite im otrov u piće. Neka crknu. Vi to možete, Alah će vam pomoći- govori jedan od boraca koji je u uniformi Oružanih snaga BiH.

U snimku se spominje čitava istorija balkanskih zemalja, te ističe kako su muslimani u tim državama poniženi.

-Krstaši žele da iskorijene trag islama na Balkanu. Naša djeca su ubijena, a sestre mučene i silovane –

Jedan od bosanskih islamista priča kako je hrišćanska Evropa dozvolila da se muslimani kolju kao ovce tokom 90-ih godina.

-Pripremaju vas da budete ovce spremne na sljedeći genocid i na sljedeće klanje- poručuje Abu Muhamed pozivajući muslimane da se pridruže Islamskoj državi.

Na snimku se pojavljuju i borci ID s Kosova, iz Makedonije, Albanije.

-Ubićemo vas, sa eksplozivnim pojasima, tako mi Alaha borit ćemo se protiv vas sve dok Alahova reč ne bude gornja – poručuje borac s Kosova.

 

(Telegram.hr)