Magazin 30.01.2016.

(VIDEO) Istina o kultnoj pjesmi iz filma “Mi nismo anđeli”

ČITANJE: 1 minuta
MI NISMO ANDJELI
Sigurno znate pjesmu iz filma ‘Mi nismo anđeli’, svi smo se smijali kada smo je prvi puta čuli, ipak priča o pjesmi nije baš smiješna.

Pjesma iz filma ‘Mi nismo anđeli’, ‘Hajde da se drogiramo’ obično dobro nasmije one koji je prvi puta čuju. Čini se kao još jedna glupava pjesma iz odlične komedije, ali baš ta pjesma krije ni malo smiješnu tajnu. Pjesmu u originalu izvodi Hali Gali Halid.

Ako ste pomisli kako se radi o nekom teškom narodnjaku, prevarili ste se, iza tog imena krije se niko drugi do Goran Bare!

Bare je 1991. koristeći ime Hali Gali Halid, snimio album ‘Vo-zdra’. Na albumu je Bare parodirao narodnjake, a zahvaljujući filmu Srđana Dragojevića ‘Mi nismo anđeli’ album i pjesma postali su kultni.

Ipak, hitovi s tog albuma i nisu tako smiješni, posebno ‘Hajde da se drogiramo’, jer kada znate Baretovu priču onda to jako mijenja stvari.

Prije albuma ‘Vo-zdra’ bare je napustio originalne ‘Majke’, a onda se dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj su život izgubili članovi benda Marin Pokrovac, Majki, Goran Matoševia-Bratanac i Pavle Pap. Bare je tada spas pokušao pronaći u drogi, a album ‘Vo-zdra’ bio je pokušaj da se oslobodi ovisnosti. Na žalost, Bareta su nastavile pratiti tragedije, a ni droge se nije uspio ostaviti.