Magazin 04.05.2016.

(VIDEO) Kad se na Kavkazu krene po mladu…

ČITANJE: 1 minuta
kavkaz-svatovi1-696x456
Prije nego što pogledate klip koji je pred vama, treba da znate da ovo nije reklama za Mercedes!

U pitanje je kolona svatova zabilježena na dalekom Kavkazu. Povroka skupocjenih vozila vrijednih nekoliko miliona eura, krenula je na svadbu nećaka Ramzana Kadirova.

Ramzan je ruski državnik i političar, lider Čečenske Republike i sin prvog predsjednika Čečenije u sastavu Rusije. Vlasnik je i fudbalskog kluba Terek iz Groznog, a na svom je Instagramu napisao da je na svbadbi bilo više od 2.000 ljudi, među kojima je bilo i dosta političara iz Ingušetije, Sjeverne Osetije i Sjevernog Kavkaza sa pratnjom.

Zato i ne čudi kolona Mercedesa koja je krenula po mladu.

https://www.youtube.com/watch?v=nRmbHEqomrQ

“Kod nas je danas radosni događaj. U rodnom selu Centaroj se održava svadba voljenog unuka prvog predsjednika Republike Čečenije, heroja Rusije Ahmata hadži Kadirova. On je sin mog starijeg brata Zelimhana koji je po milosti Allaha otišao u svijet pravednika”, napisao je Kadirov na društvenim mrežama.

“Svadba je organizovana po čečenskim narodnim običajima. Svako ko želi da učestvuje u njoj je dobrodošao. Poznato je da Čečeni na dan svadbe organizuju trke konja… Takmičilo se oko 200 konja iz svih regiona Čečenije i Sjevernog Kavkaza… Tu je bila postavljena trpeza, igrala se vatrena lezginka (ples)”, napisao je Kadirov.

https://www.youtube.com/watch?v=qrmpNEKhuMM

(Fokus.ba)