Sport 03.11.2015.

(VIDEO) Krvavi obračun navijača u Sevilji

ČITANJE: 1 minuta
tuca
Večerašnji duel Sevilje i Mančester sitija u Ligi šampiona imao je uvertiru – i to krvavu. U centralnoj zoni Sevilje protekle noći došlo je do sukoba španskih i engleskih navijača.

Opšta tuča huligana izbila je u ulici Adrijano u okrugu El Arenal.

Najprije je do sukoba došlo u jednom kafiću, kada su navijači domaćeg tima, prema priči očevidaca, upali u objekat i uz pokliče “Huligani, huligani” nasrnuli na grupu simpatizera gostujućeg kluba.

Oko 50 navijača su uletjeli u kafić maskirani, a većina njih imala je i palice u rukama. Oni su polomili izloge i krenuli u obračun. Tuča je potom nastavljena na ulici.

Cijeli inventar kafića, kao i nekoliko automobila koji su bili parkirani pored tog ugostiteljskog objekta su uništeni. Svjedoci pričaju da je sukob bio žestok, da su stolice letjele iznad glava prisutnih, kao i da su pojedinci imali i noževe.

Iako snimci, ali i španski mediji prenose da je bilo krvavih glava, nema zvaničnih podataka koliko je huligana povrijeđeno u tuči.

Navodno, sukob u Andaluziji je nastavak tuče od prije dvije nedelje u Mančesteru. Navijači Sitija, tada su se, potpomognuti navijačima poljskog Slaska, sukobili prvi put sa grupom pristalica Sevilje koja je doputovala u Englesku.

Engleski huligani imali su “pomoć” Poljaka, koji su u ratu sa navijačima iz Sevilje od prije dvije godine, nakon sukoba uoči utakmice njihova dva tima u Ligi Evrope.

U sukobu u Mančesteru uhapšena su četvorica navijača.

https://youtu.be/0x0VAJlReY8

(Mondo.rs)