Magazin 22.04.2016.

(VIDEO) Ministarka skočila u more da bi “bolje razumjela izbjeglice”

ČITANJE: 1 minuta
MINISTARKA NORVESKE

Norveška ministarka za migracije Silvi Listaug suočena je sa “prozivkama” na društvenim mrežama zato što je iskočila iz čamca za spasavanje u Mediteran kako bi “bolje razumjela izbjeglice”.

Listaug je otputovala na grčko ostrvo Lezbos da vidi “rad humanitaraca i doživi situaciju iz perspektive migranta”, objavio je lokalni portal, prenosi BBC.

“Ne možete se staviti u ‘kožu izbjeglica’, ali možete sagledati stanje iz te perspektive i iskusiti kakav je osjećaj naći se u moru na takav način”, rekla je Listaug i dodala da je nemoguće uporediti se sa njima, jer migranti nemaju ni pojas za spasavanje.

Slike i snimci ministarke koja skače sa norveškg čamca za spasavanje, a potom je izvlače iz mora su objavljene u skoro svim medijima.

Snimci su izazvali buru kritika na društvenim mrežama, gdje su mnogi ljudi ovaj čin potumačili kao “maestralan marketinški trik”, prenosi BBC.

“Sljedeće nedjelje, ministarka će vezati oči da kako bi razumjela slijepe”, “Kako bi bilo da više ne zatvara prozore i vrata kako bi osjetila uslove u kojima žive beskućnici”, napisali su tviteraši.

Listaug je obećala poboljšanje zakona o spajanju porodica i izdavanju viza za neograničen boravak u Norveškoj.

https://www.youtube.com/watch?v=7LLM4q6BwIA

(rts)