Magazin 29.04.2016.

(VIDEO) Mladi Rus postao pijanista iako je rođen brz prstiju

ČITANJE: 1 minuta
rus pijanista
Rus Aleksej Romanov (16) postao je pijanista uprkos svojoj bolesti zbog koje je lišen prstiju još od rođenja. Mladić iz sela Zelenodolsk u Republici Tatarstan, počeo je da se bavi muzikom prije dvije godine kada su ga inspirisali Mocart i Vivaldi.

Nastupao je u orkestru republike Tatarstan, a ubrzo je stekao slavu i na nacionalnoj televiziji. Romanov, profesor muzičkog u specijalnoj školi za djecu sa smetnjama u razvoju, pomogao mu je na samom početku, pa su kao prve korake učili melodije iz filmova, kao što su “Tvajlajt” i “Titanik”.

Vladimir i Luisa Levačkovija su ga usvojili prije dvije godine i odmah su prepoznali njegov talenat za umjetnost i kupili mu instrumente. Pomagali su mu i prijatelji pa je počeo da se prijavljuje za različita takmičenja.

Dirigent La primavera čember orkestra ga je pozvao da učestvuje u televizijskom programu “Guest” kompozicijom “River Flows in You” pijaniste iz Južne Koreje Le Ruma koju je stvorio za “Tvajlajt”.

“Tokom nastupa na televiziji tresao sam se od treme. Ne mogu ni da se sjetim šta se sve desilo”, rekao je Romanov, i objasnio da ima veliku tremu od javnih nastupa.

On trenutno nastupa u Rusiji, a prošle nedjelje je putovao u Moskvu i učestvovao u TV emisiji “Let Them Talk” gdje je upoznao australijskog motivacionog trenera Nika Vujičića, što je, kako Aleksej kaže, za njega bilo ostvarenje sna.

Pogledajte video!

(Telegraf.rs)