Magazin 18.09.2015.

(VIDEO) Monika Beluči: Nisam Bond djevojka, već Bond žena

ČITANJE: 1 minuta

Monika Beluči, koju će publika uskoro moći da vidi u novom filmu o Džejmsu Bondu,”Spectre”, kaže da se za nju ne može reći da je Bond djevojka.

– Previše sam zrela da bih bila Bond djevojka. Prije će biti da sam Bond lejdi ili Bond žena – kazala je u intervjuu za “Gardijan”, dodajući da je jako ponosna na to.

Upitana zašto je njena uloga u serijalu o najpoznatijem filmskom špijunu izazvala tako veliku pažnju, Beluči je rekla da je to zbog toga što živimo u “svijetu muškaraca”.

– Muškarci imaju moć u svemu: novinarstvu, glumi, režiji, bankarstvu, finansijama, obrazovanju. Sve zakone su donijeli muškarci. Muškarci misle da su žene stare kada više nisu u stanju da rađaju. A to nije tačno, jer one su i dalje fantastične. Zato mislim da je time što je odabrao mene, zrelu ženu, Sem Mendes (reditelj filma “Spectre”) napravio pravu revoluciju – objasnila je popularna glumica.

– Glumice poput Katrin Denev, Izabel Iper i Šarlot Rempling i dalje dobijaju jake, seksi uloge premda više nemaju 20 godina – napomenula je ona.

Ipak, primjećuje da “u životu postoji trenutak kada mladalačka ljepota nestane”.

– Iako ćete reći da sam lijepa, ja imam 50, a ne 20 godina. Postoji trenutak u životu kada morate da se suočite s vremenom koje prolazi. Sve što mogu da kažem je da sam spremna na to – zaključila je Beluči.

https://www.youtube.com/watch?v=_gN_ZBfTo-A

(Agencije)