Magazin 05.10.2015.

(VIDEO) Najbrži Sandero neće se voziti u Evropi

ČITANJE: 1 minuta
sandero
Renault je u automobilsku industriju vratio koncept jeftinog sportskog automobila. Upregao je 150 “konja” u Dačijin Sandero i ponudio ga kupcima u Latinskoj Americi za manje od 15.000 evra.

Na brazilsko tržište stigao je Renault Sandero R.S. 2.0 koji treba da pokaže kako sportski automobili ne moraju da budu privilegija isključivo imućne kilijentele.

Vozilo koje na našim putevima viđamo u pitomom obliku sa oznakom “Dacia”, podvrgnuto je tretmanu stručnjaka Renault Sport odjeljenja.

Konfekcijski motor zamijenjen je 2.0 litarskim atmosferskim benzincem koji razvija 150 ks, a za prenos snage na točkove upotrebljen je šestobrzinski manuelni mjenjač.

Ova kombinacija omogućava da Sandero R.S. 2.0 od 0 do 100 km/h ubrza za 8 s i dostigne maksimalnih 202 km/h.

Proizvođač ističe da je za ubrzanje od 80 km/h do 120 km/h u petom stepenu prenosa potrebno 7,3 s, a svega 5,9 s u četvrtoj brzini.

Unaprijeđene kočnice skraćuju zaustavni put pri brzini od 100 km/h na 37,4 m.

Osim snažnijeg motora i kočnica, Sandero R.S. 2.0 se od standardne verzije vizuelno razlikuje i po specijalnim 17 inčnim alu felnama, zadnjem difuzoru i spojleru, dvostrukoj izduvnoj cijevi…

Renault Sport je modifikovao sistem oslanjanja, a pritiskom na RS dugme vozač može da izabere jedn od tri moda vožnje: Standard, Sport i Sport Plus, od kojih je posljednji namijenjen trkačkoj stazi.

Na žalost evropskih zaljubljenika u sportske automobile, Renault za sada ne planira da ovaj model ponudi kupcima na Starom kontinentu pod Dačijinom značkom. Ali, ko zna – možda se predomisli u budućnosti

U međuvremenu, Sandero R.S. 2.0 stigao je u brazilske prodajne salone gdje se može nabaviti po početnoj cijeni od 13.400 evra:

(B92)