Vijesti 07.07.2016.

(VIDEO) Navijač Beroe teško povrijeđen

ČITANJE: 2 minute

Navijač Fudbalskog kluba “Beroe” iz Bugarske teško je povrijeđen u masovnoj tuči ispred banjalučkog hotela “Bosna”, a povrede je zadobilo još dvadeset lica, rečeno je Srni u Policiji Republike Srpske.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka uhapsili su znatan broj bugarskih navijača koji se nalaze u sjedištu Centra na saslušanju.

U masovnoj tuči, koja se dogodila u 1.00 čas prošle noći, polupana su stakla na ulaznim vratima hotela “Bosna” i razbacan je inventar u obližnjoj bašti kafića “Debela Berta”.

Više informacija o cijelom događaju biće poznato po završetku uviđaja i kriminalističke obrade nad uhapšenima.

Iz MUP-a Banjaluka oglasili su se saopštenjem u kojem se između ostalog kaže:

” Dolaskom na lice mjesta, utvrđeno je da je narušen javni red i mir međusobnom tučom između više lica kao i da su razbijena ulazna vrata hotela i da je oštećen dio inventara u holu hotela. Takođe, utvrđeno je da su za sada četiri navijača Bugarske fudbalske ekipe „Beroe“ zadobila lakše tjelesne povrede u vidu ogrebotina, modrica, podliva i manjih rasjekotina, i svima je ukazana medicinska pomoć u Službi hitne pomoći Banja Luka.

Uviđaj na licu mjesta vrši dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, zajedno sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a po završetku uviđaja i utvrđivanju činjenočnog stanja izvršiće se kvalifikacija djela. Policijski sluažbenici su lišili slobode jedno lice iz Banja Luka, a više lica je dovedeno na ispitivanje kako bi se utvrdilo činjenično stanje i okolnosti prijavljenog narušenog javnog reda i mira”, piše u saopštenju.

Bugarski navijači sinoć su doputovali u Banjaluku zbog utakmice između bijeljinskog Fudbalskog kluba “Radnik” i “Beroe”. Utakmica se igra večeras u 18.00 časova u Banjaluci.

https://www.youtube.com/watch?v=n-tzM3WhW4w

(SRNA)