Magazin 24.12.2015.

(VIDEO) Neobičan poremećaj: Spava po 11 dana, prespavala i svoj porođaj

ČITANJE: 2 minute
spavala 11 dana
Ova žena ima 24 godine, vjeruje da pati od Klajn-Levin sindroma i u stanju je da spava danima.

Džodi Robson se uopšte ne sjeća rođenja svog sina zato što je prespavala porođaj! Osim toga, ona je prespavala i mnoge druge važne događaje u svom životu, uključujući veći dio svog djetinjstva, sestrin 18. rođendan, Božiće, praznike, proslave…

-U jednom trenutku samo sklopim oči i kada se probudim kažu mi da je prošlo nedjelju dana – izjavila je Džodi.

Prvi puut joj se ovo dogodilo kada je imala 12 godina. Otišla je da prespava kod drugarice i nije se budila čitavih 8 dana. Nakon svake epizode, ona se budi dezorijentisana, ne zna gdje se nalazi, ko su ljudi koji je okružuju.

-Ne mogu da se sjetim čak ni ko sam ja – kaže ona.

Potrebno joj je i po nekoliko nedjelja da potpuno dođe sebi. Za to vrijeme joj muž pomaže da se kupa, jede, oblači, jer ona uopšte ne zna šta radi i govori. Na njega se potpuno oslanja da joj prepriča šta je sve propustila.

-Veoma me nervira ovo stanje, jer se ne sjećam nekih momenata koji bi trebalo da mi budu dragocjeni – kao što je rođenje mog sina – rekla je.

Teško joj pada i što je 2014. godine prespavala sve božične i novogodišne praznike i probudila se tek 12. januara 2015. godine.

Srećom, nije prespavala svoje vjenčanje.

Džodi kaže da spavanje nije ono najgore. Najstrašnija su buđenja i oporavak koji zatim slijedi. Dok spava, muž je s vremena na vrijeme budi da ide u WC i nešto prezalogaji, nakon čega ona opet momentalno pada u san i ne sjeća se skoro ničega.

Do sada joj ljekari još ništa nisu dijagnostikovali. Testirana je na narkolepsiju i epilepsiju i svi nalazi su bili negativni.

-Ja samo želim da što prije pronađu šta mi je, kako bih mogla da se liječim. Moja djeca su mala i ne želim da prespavam njihovo odrastanje – očajna je Džodi.

https://www.youtube.com/watch?v=vDrDGjJBEfk

(Besnopile.rs)