Magazin 05.01.2016.

(VIDEO) Neumornog tijela i duha: U 86-oj na najvišem vrhu Kilimandžara

ČITANJE: 1 minuta
KILIMANDZARO
Najviši vrh Kilimandžara može se osvojiti u bilo kojem životnom dobu, a o tome najbolje svjedoči „slučaj“ Angele Vorobjove (86) koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba koja je kročila na vrh afričke planine Kilimandžaro. I to nije sve, ona je na visini od 4 000 metara i plesala.

Na pitanje gdje nalazi snagu volje, odgovara “u stihovima ruskog pjesnika Nekrasova, koji tvrdi da želja i trud i rad tvore čuda neviđena, to je moj životni kredo”.

Ova strastvena putnica obišla je mnoge zemlje SSSR-a, međutim u potragu za ozbiljnijim avanturama i put na drugi kontinent krenula je na pragu osamdesete.

Prije nego što je osvojila Kilimandžaro boravila je u Južnoafričkoj Republici, Bocvani i Zambiji, ali na ostvarenim rezultatima nikada se nije željela zaustaviti.

Uspinjanje na planinski vrh bilo je nevjerojatno teško, ali volja i želja da se ostvari ono što je zacrtano bili su jači od bilo kakvih prepreka, tvrdi ona.

– Najzanimljivije je to što nikada nisam mislila da ću uspinjanjem na Kilimandžaro da postignem neki rekord- rekla je Angela za RT, prenio je portal ove televizije na ruskom.

– Jednostavno planirala sam se samo popeti i to je sve i sada mi je sve nekako pomalo čudno, popela sam se, pa što- kaže Angela i priznaje da nije očekivala da će od svega toga ispasti nekakav „događaj“.

(NN, ruskarec.ru)