Vijesti 08.08.2016.

(VIDEO) Nova parking mjesta za stanare Obilićeva

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka ce uskoro dobiti nova parking mjesta, na dvije različite lokacije. Riječ je o dodatnih 200 mjesta za parkiranje.

Stanovnici banjalučkog naselja Obilićevo uskoro će dobiti nova parking mjesta. Radovi su pri kraju, a riječ je o lokaciji pored samog Gradskog mosta. Parking prostor u ovom djelu grada bio je kritičan zbog ugostiteljskih objekata I nevladnih organizacija koji se nalaze pored stambenih zgrada. Pa je svakodnevna borba za parking bila neizbježna.

– Završeni su zemljani radovi, postavljaju se ivičnjaci i do kraja sedmice ukoliko vrijeme dozvoli treba da bude postavljen beton. U narednom period biće iscrtana parking mjesta, tačnije 40 mjesta. To je bio i jedna od zahtjev stanara tog djela grada – rekao je portparol Gradske uprave Banjaluka Milenko Šajić.

Radove izvodi preduzeće “Niskogradnja” iz Laktaša, ali još uvijek nije poznato da li će se parking naplaćivati, kažu iz Gradske uprave.

Osim na ovoj lokacijikoju vidite iza mene Banjaluka će dobiti još jedna novi parking I to kod Zavoda za rehabilitaciju Dr Miroslav Zotovic.

Već godinama navedena lokacija pravi probleme građanima Banjaluke, I svima koriste usluge Zavoda. Gomila automobila na trotoarima neizbježan je prizor.

– Riječ je o parking koji će biti širok 16 metara , imaće tri nivoa , vrijednost radova je 380 000 KM, biće izgrađeno 150 parking mjesta I time će se konačno riještiti dugogodišnji problem parkiranja kod zavoda Dr Zotovic – dodao je Šajić.

Građani Banjaluke pozdravljaju izgradnju dodatnih parking mjesta na ovim lokacijama. Međutim, ističu I to da se radovi izvode uglavnom pred izbore, a onda , kažu, obično sve stane.

Kolika su Banjaluci potrebna nova parking mjesta jasno govori I podatak da je svake godine u gradu više od 2. 000 novoregistovanih automobila. Početkom ove godine registrovano je ukupno 68. 000 putničkih motornih vozila.

(Srpskacafe.com)