Magazin 05.11.2015.

(VIDEO) Novi model Tesla S: Zaboravite na kazne za pogrešno parkiranje

ČITANJE: 2 minute

Koliko puta vam se desilo da vam kazna za pogrešno parkiranje pokvari dan, a ponekad i cijeli mjesec?

Da li ste nekada bili u situaciji da u žurbi ostavite automobil na par sekundi samo da biste obavili neke stvari u prodavnici ili apoteci, a kada ste se vratili zatekli ste kaznu za parkiranje?

E pa sa novim modelom električnog automobila Tesla S vašim mukama bi mogao doći kraj, jer je ovaj model Tesla automobila veliku pažnju posvetio upravo kaznama za nepropisno parkiranje.

Naime, ovi automobili imaće funkciju da automatski prepoznaju dolazak službenog lica koje želi da vam naplati kaznu, a potom veoma vješto izbjegne tu situaciju i tako vam uštedi koju marku.

Tesla S će kada uoči službeno lice aktivirati brisače i pustiti vodu za pranje šajbe kako ne bi mogao da vam ostavi kaznu.

Ukoliko službenik nastavi da traži način da vam ostavi ovu „veselu ceduljicu“ model S će uključiti program pod nazivom „izbjegavanje kazne“.  Prilikom aktiviranja ovog programa model S će automatski krenuti da vozi u krug oko ulice dok „prijetnja“ službenog lica potpuno ne prestane, nakon čega će se  automobil  vratiti na prvobitno parkirano mjesto.

Za to vrijeme vozač će putem aplikacije na svom telefonu dobiti poruku da je ovaj program aktiviran i da je automobil u vožnji, a nakon toga će doći da vas pokupi na mjesto na koje ga vi navedete. Naravno u pitanju je još jedna u nizu prvoaprilskih šala, ali u svakom slučaju ideja Teslinih inžinjera mogla bi da olakša svim vozačima, ali umnogome i da oteža posao naplate i kazne za pogrešno parkiranje.

Zaboravite dane kada ste dobijali kazne za pogrešno parkiranje, bar dok gledate ovaj video.

(Banjaluka.net)