Magazin 13.10.2015.

(VIDEO) Novi spot pobjednika “X Faktora” Amela Ćurića

ČITANJE: 3 minute
amel massimo
Pjevač Amel Ćurić, pobjednik  “X Faktor Adria” objavio je spot za pjesmu “Neizdrživo”, koji je sniman u Poreču, u vili Massimovog prijatelja Darka Rauscha, pod režiserskom palicom Harisa Dubice.

U spotu za pjesmu “Neizdrživo” uz Amela Ćurića se pojavljuje i Massimo Savić, te  Tea Bošković koja je 2012. osvojila titulu prve pratilje Miss Hrvatske.

Ćurić ne krije oduševljenje zbog izlaska singla i izvrsne saradnje s grupom profesionalaca kojima se ovom prilikom okružio.

– Massimo se za vrijeme trajanja X Faktora pokazao kao odličan mentor, kolega i prijatelj, a to je ostao i nakon toga. Veliki je šoumen i pravi je izazov raditi s njim. Još dok je bilo u toku studijsko snimanje pjesme, Massimo se ponudio da odsvira gitarske solo dionice, a nakon toga smo došli do ideje i da bude akter u samom spotu. Što se tiče Tee, režiser Haris Dubica i ja smo tražili djevojku koja nije samo klasična ljepotica, već ima i karakter. Nakon nekog vremena, odlučili smo da bi tu ulogu mogla dobiti baš Tea. Cijela ekipa je bila izvrsna, veliki profesionalci u svom poslu i bilo je prekrasno sarađivati s njima- izjavio je Amel.

Massimo Savić kao osoba koja je već dugi niz godina na sceni, ostao je dosljedan svojim riječima koje je uputio Amelu za vrijeme trajanja X Faktora – da će kao njegov mentor biti uz njega i nakon pobjede.

– Kao član žirija X Faktora osjećao sam da trebam čvrsto stati uz svoga učenika, a ujedno i pobjednika tog regionalnog TV šoua. Sam poziv Amela da snimim gitare za pjesmu “Neizdrživo” primio sam s puno simpatija. Snimanje gitarskih dionica pjesme u konačnici se pretvorilo i u snimanje istih tih dijelova na spotu. Morate znati da snimanje spotova zna biti vrlo zamorno i puno praznog hoda, ali taj je jedan dan u Poreču bio drugačiji i veselim se da je ostao zabilježen kao video za pjesmu Neizdrživo-  rekao je Massimo.

Spot je sniman u režiji Harisa Dubice, omiljenog režisera Dine Merlina, koji živi u Švicarskoj, gdje se spot prvobitno trebao snimati. Slovi za jednog od najboljih režisera muzičkih spotova na ovim prostorima, a dvije godine zaredom osvojio je nagradu za “Best Swiss Video”. Već godinama sarađuje s poznatim imenima regionalne muzičke scene, kao što su Zabranjeno pušenje, Dino Merlin, Marija Šerifović, Emina Jahović, Saša Kovačević, Aco Pejović, Djogani, DJ Denial X & MC Yankoo i mnogi drugi.

Autor muzike, teksta i aranžmana je Amil Lojo s kojim je Ćurić i ranije sarađivao. Osim Amela, Lojo je sarađivao i s Giulianom, Massimom, Lanom Jurčević i brojnim drugim zvijezdama širom regije.

Ovo je Amelov prvi singl za hrvatsku izdavački kuću Menart s kojom je potpisao ugovor i koja vodi brigu o njegovom menadžmentu.

Nakon nastupa u Novom Sadu, Budvi, Zagrebu, Mostaru, Tuzli, Sarajevu…, Ćurić će pjesmu i spot promovisati u regiji. U planu je promocija na prostorima cijele bivše Jugoslavije, a nakon toga slijede nastupi u novembru i decembru.

– Upravo smo u pregovorima za nastup za novogodišnju noć. Nama koji se bavimo ovim poslom, Nova godina je uvijek radna- kaže Ćurić.

Amel Ćurić u planu ima već drugi singl i spot, a kako otkriva za Klix.ba, trenutno dogovara duet s jednom velikom zvijezdom, ali nije  želio otkriti o kome je riječ.

(Klix.ba)