Vijesti 28.11.2015.

(VIDEO) Novinarka CNN: Vlada nas je plaćala da namještamo vijesti

ČITANJE: 2 minute
cnn novinarka
Godinama su ljudi naprasno uvjeravani preko mas medija da se ratovi na Bliskom istoku vode isključivo u ime demokratije, nekog kvazi mira pod čijom palicom su do sada umrli milioni ljudi.

Alternativni mediji su sistemski upozoravali na Treći svjetski rat ali i na to da SAD i NATO na istoku masakriraju države a ne da ih ‘oslobađaju’ kako su nam mediji sistemski ‘prali’ mozak.

Danas, kada je rat došao u srce Evrope, manipulacija se nastavlja i to u toliko strašnoj mjeri da se zapad uvjerava da nas vojna sila brani a zapravo je riječ o lažima, brutalnim lažima koje stvaraju jedan potpuno drugi svijet koji nema veze sa stvarnošću. Posljedica toga je potpuno isprogramirano čovječanstvo kojem svjedočimo u ovom trenutku.

O toj gotovo neverojatnoj manipulaciji progovorili su novinari koji su radili za najveće medijske kuće u svijetu. Riječ je o tri puta Emijem nagrađivanoj novinarki Amber Lion koja je radila za CNN i dala otkaz kada je shvatila da se od nje traži samo jedno – pisati laži. Iako je i prije sumnjala, sve je shvatila kada je CNN odbio izvjestiti o neprestanom mučenju i ubijanju mirnih demonstranata od strane vlade Bahreina, kojem je sama svjedočila kada je 2011. godine od CNN poslata na terenski zadatak.

Kako govori njeno izvještavanje o događajima u Bahreinu zaustavila je Vlada SAD u saradnji s Vladom u Bahreinu. Lion je rizikovala svoj život da bi izvještavala u Bahreinu, dok je u isto vrijeme druga CNN novinarka snimala plaćeni propagandni izvještaj o tome kako su lideri Bahreina hrpa prijateljskih prodemokratskih refomatora.

Dobro ste čuli … vlada Bahreina u saradnji s Vladom SAD-a platila je CNN- u da brutalni režim i masakr pretvori u demokratiju i u tom primjeru je shvatila da je riječ o nevjerojatnoj laži koja se plasira kao stvarnost. Shvatila je da to nije novinarstvo, nego da je riječ o vrlo opasnoj manipulativnoj retorici čije su posljedice apsolutno ne znanje svijeta o pravim događajima.

‘Stanje je nevjerojatno, sve je laž’, rekla je Lion koja je dodala da je CNN oružje masovne destrukcije kojeg nismo svesni. ‘Oni ponavljaju laž iznova i iznova, i ta laž koliko god besmislena bila tim ponavljanjem postaje istina’ kazala je Lion upozoravajući da se svijetu totalitarni režimi predstavljaju kao demokratija, dok se stvarna demokratija i sloboda plasira kao totalitarizam.

-Nismo ni svjesni kako manipulišu sa nama i koja je zapravo cenzura masovnim medijima prisutna – nismo se ni korak odmakli od Gebelsa, iako nas truju time da živimo u demokratiji. Otvorite oči- viknula je Lion.

https://www.youtube.com/watch?v=eGDVzJNMKs8

(NN)