Biznis 29.06.2016.

(VIDEO) Organizovana „Ženska akademija liderstva“

ČITANJE: 1 minuta

„Ženska akademija liderstva“ organizovana je za preduzetnice iz Republike Srpske koje su zainteresovane za napredovanje u poslu i biznisu.

Obuka je namijenjena ženama koje žele da unaprijede svoja znanja iz oblasti komunikacija, prezentacija, strateškog upravljanja i rukovođenja.

Jedna od polaznica akademije, Tatjana Đurić, smatra da su ovakve obuke korisne jer možete naučiti nešto od žena koje rade ovakve poslove dugo godina.

– Korisna je i razmjena iskustava između učesnica- kaže Tatjana Đurić iz firme Auto Plus d.o.o. Banjaluka.

Obuka podrazumijeva interaktivan pristup učenju, u kome učestvuju 24 polaznice. Njima se nastoji predstaviti način na koji da unaprijede sebe i kompaniju koju predstavljaju.

-Bavimo se uticajnom komunikacijom. Razvijamo vještine i tehnike kako bismo naprednije komunicirale i predstavljale sebe, svoju kompaniju, ali i motivisale zaposlene – naglasila je Ivana Malović, biznis trener i konsultant iz Podgorice.

Podršku preduzetnicama pružaju i u Privrednoj komori Republike Srpske, tako što ih okupljaju i njihove potrebe i zahtjeve prezentuju drugima. I današnja akademija jedna je od aktivnosti za unapređenje ženskog preduzetništva. A da žena i te kako može mnogo postići, iako na malo teži način, potvrđuje i direktorica komore.

-Javnost je uvijek kritičnija prema ženama koje se nalaze na odgovornim funkcijama. Tako je to u našim balkanskim zemljama, to je nešto s čim živimo – kaže Dragica Ristić, direktor Privredne komore RS.

“Žensku akademiju liderstva” organizuju Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Banjaluka. Obuka se organizuje u okviru godišnjeg programa edukacije i trajaće tri dana.

(Elta TV)