(VIDEO) Osuli paljbu po Mariji Šerifović: U žiži javnosti nakon što je pozdravila Republiku Srpsku

marija serifovic
marija serifovic
Pop pjevačica Marija Šerifović je u posljednjoj emisiji “Zvezda Granda” rekla jednom kandidatu nešto, za šta sigurno nije ni pomislila da može izazvati skandal regionalnih razmjera.

Naime, Marija je takmičara iz Bosne i Hercegovine upitala odakle je, a nakon njegovog odgovora da je iz Bijeljine, pozdravila je Republiku Srpsku što je izazvalo more negativnih komentara na društvenim mrežama.

Sve to natjeralo je Mariju da i sama progovori na ovu temu, jer je doživela velike neprijatnosti nakon subote uveče kada je emisija emitovana.

– Čitam, vidim, slušam o nekakvom nacionalističkom skandalu, koji se dogodio u emisiji “Zvezda Granda”. Ja zaista nisam neko ko se izvinjava bilo kome zbog bilo čega izrečenog… Nikada nisam, niti ću i sada. U onome što sam rekla ne vidim apsolutno ništa loše. Na stranu što su stanovnici BiH i te kako osjetljivi na te svari i to zaista razumijem. Međutim, ja koliko se ako ništa drugo već u znakove kraj puta razumijem, više puta vidjeh “Dobrodošli u Republiku Srpsku”. Tako da ako ćemo iskreno… Meni to na kraju balade dođe na isto. Vama možda ne, ali meni da… Jer ljude ne dijelim po geografiji, vjerskom ili seksualnom obilježju. Ko će to i kako da shvati, e to već nije moj problem. Takođe, imam pravo da kažem da mi je od svih zemalja bivše Juge ta vaša BiH ili Federacija ili Republika Srpska ili ko zna kako ćete se zvati i vi a mi na kraju – najdraža! Prema tome, oni koji to mogu da shate, neka shvate. Oni koji ne mogu, doviđenja i prijatno – napisala je Marija na svom Fejsbuk profilu.

Pogledajte Marijin komentar koji slijedi od 3:55 min:

(Banjaluka.net)

 

Brendiranje proizvoda od velikog značaja za Republiku Srpsku

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

PROGRAM REFORME UMJESTO ANP-a: Definisana saradnja sa NATO-om, a ne članstvo

Dok u javnosti RS i FBiH već traju žučne polemike o Programu reforme koji će biti upućen u Brisel nakon imenovanja mandatara Savjeta ministara BiH, iako gotovo niko od aktera tih rasprava nije imao uvid u sadržaj ovog dokumenta, banjaluka.net saznaje šta su ključne dimenzije Programa. Podsjećamo, naš portal je još prije mjesec dana prvi

VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost. “U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i