Vijesti 03.03.2016.

(VIDEO) Ovisnik o heroinu: Nemam se više gdje bosti…

ČITANJE: 1 minuta
ovisnik
Norveški redatelji Christoffer Næss i Per Kristian Lomsdalen digli su veliku prašinu nakon što su u javnost pustili kratki dokumentarni film o jednom danu u životu ovisnika o heroinu.

Film iz prve ruke prikazuje surovu realnost s kojom se svaki dan sreće Magnus Lilleberg, ovisnik koji se bode u prepone jer više nema gdje, dnevno uzima pet doza heroina, ne može si priuštiti kupiti flastere za bolne plikove koje ima po tijelu i hronično mu nedostaje sna, jer i kad ode spavati stalno se budi u znoju.

Lillebergu su dali kameru s kojom se može snimati iz ruke i pokazali kako da snima svoj svakodnevni život uOslu. Video je jednostavan i Lilleberg ne šalje nikakvu poruku gledaocima. Naprosto samo objašnjava što radi, kakva mu je dnevna rutina, koja već u prvim minutama otkriva kako Lilleberg nema ama baš nikakvu ideju što će sa svojim životom.

Neke od scena su prilično uznemirujuće, ali su i sami redatelji rekli kako su to stvari koje se moraju pokazati. Film je sniman prije dvije godine, ali objavljen tek u februaru ove godine. Magnus Lilleberg još uvijek je ovisnik.

(Express.hr)