Vijesti 14.11.2015.

(VIDEO) “Udarili smo u srce perverznosti i grozote!” Islamska država objavila video u kojem najavljuje još napada u Francuskoj

ČITANJE: 2 minute
VIDEO ISIL
Islamska država objavila je video-snimak u kojem Francuskoj prijeti novim talasom napada, najavljujući nove eksplozije u toj zemlji.

Snimak je osvanuo svega nekoliko sati nakon što su u sinhronizovanim napadima teroristi ubili više od 120 ljudi u Parizu.

Medijsko krilo IS, Medija centar Al-Hajat, uputio je tu prijetnju preko ekstremiste koji je pozvao muslimane u Francuskoj da izvode napade.

 

-Sve dok nastavljate da bombardujete, nećete mirno živjeti. Bojaćete se da idete i do pijace- rekao je jedan ekstremista na arapskom, okružen drugim pripadnicima IS, navodi britanska agencija Rojters.

U svom priznanju Islamska država saopštila je da je Francuska na udaru jer se “usudila da vređa dragog proroka Muhameda, pokušava da iskoreni islam i hvali se napadima na Islamsku državu”.

-Udarili smo u srce perverznosti i grozote. Osmorica braće su uz pomoć eksploziva i pušaka udarili u srce Pariza, koji je unapred bio odabran kao meta. Na fudbalskom stadionu nalazio se imbecil Fransoa Oland, u dvorani bataklan nalazilo se na hiljade poklonika perverzije koji su uživali u žurki grozote. Isto su činili i ostali na koje smo udarili. Francuska i svi koji prate njen put moraju da znaju da će i ubuduće ostati meta Islamske države- navodi se u saopštenju.

Ruski TAS S preneo je saopštenje medjunarodne organizacije SITE, koja prati aktivnosti islamista na internetu, da nijedna teroristička grupa nije do sada preuzela odgovornost za napade.

-Nalozi koje koriste ekstremisti na društvenim mrežama prepuni su pozitivnih komentara o terorističkim aktivma u Parizu od 13. novembra. Spekuliše se koja grupa stoji iza njih. Mnogi korisnici pretpostavljaju da je to IS- navodi se u saopštenju te organizacije.

Video-snimak u kojem ISIS prijeti Francuskoj možete pogledati klikom ovdje: VIDEO

(Blic)